Home Gaming Destiny brengt al half miljard op in één dag

Destiny brengt al half miljard op in één dag

by Mark van Truijen

Destiny heeft binnen 24 uur na release ruim vijfhonderd miljoen dollar (390 miljoen euro) opgebracht voor Activision. Dit heeft de uitgever woensdag bekendgemaakt.
Destiny brengt half miljard dollar op binnen 24 uur Foto: Bungie Daarmee is de lancering van Destiny de meest succesvolle tot op heden van een geheel nieuwe spelreeks, aldus Activision. Het record van bestverkopende game binnen 24 uur staat op naam van Grand Theft Auto 5, maar dat betrof geen geheel nieuwe serie.

De vijfhonderd miljoen dollar aan opbrengsten betreft verkopen aan winkels en ingekochte exemplaren door bedrijven als Microsoft en Sony.

Het is niet bekend hoeveel exemplaren van Destiny daadwerkelijk al zijn verkocht aan consumenten. Wel meldt Activision dat de online shooter de bestverkopende digitale game ooit is. Of de opbrengst van digitale downloads ook wordt meegerekend in de half miljard dollar aan opbrengsten is niet duidelijk.


Budget

Destiny is ook een van de duurste games die ooit is verschenen. Activision heeft 500 miljoen dollar in de reeks geïnvesteerd, al is dat niet allemaal in de ontwikkeling van de eerste game gestopt. Een deel van dat budget wordt vermoedelijk uitgegeven aan toekomstige delen van de serie.

De game werd in de nacht van maandag 8 op dinsdag 9 september gelanceerd. Activision liet eerder al weten dat het spel de meeste pre-orders ooit had voor een geheel nieuwe gameserie.

Voor de game is al een eerste update die verplicht gedownload moet worden voordat spelers aan de slag kunnen. Deze verbetert de stabiliteit van het spel en past de balans aan.

Bron: Nu.nl

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
9 jaren geleden

.

ñïñ.

9 jaren geleden

.

thank you!

2
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d