Home Movies Degas – Passion for Perfection van Arts in Cinema – 28 februari in de bioscoop

Degas – Passion for Perfection van Arts in Cinema – 28 februari in de bioscoop

by Pim, Sel

De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Na Water Lilies of Monet is het op 28 februari de beurt aan één van de pioniers van het impressionisme: Edgar Degas. Passion for Perfection vertelt het fascinerende verhaal van de Franse kunstschilder en biedt een exclusieve blik op zijn uitzonderlijke en uiteenlopende kunstwerken. Aan de hand van geschreven verklaringen van vrienden en brieven van Degas zelf, voorgelezen door acteur James Faulkner(Downton Abbey, Game of Thrones), onthult Degas: Passion for Perfection de complexere waarheid achter een van de meest invloedrijke Franse kunstenaars.

De film neemt de kijker mee naar het Fitzwilliam Museum in Cambridge waar een tentoonstelling van Degas’ complete oeuvre te bewonderen is. Degas’ obsessie naar perfectie uitte zich onder meer door het bestuderen van meesters uit het verleden en veelvuldig te experimenteren met nieuwe technieken. Ondanks zijn obsessieve principes en beginnende blindheid was Degas vastberaden om het alledaagse leven zo realistisch mogelijk vast te leggen waarin hij zich onderscheidde van andere beroemde impressionisten. Omdat hij nooit volledig tevreden over zijn werk was, werden veel van Degas’ tekeningen en sculpturen tijdens zijn leven privé bewaard. Naast de vele beroemde schilderijen waarin ballerina’s de hoofdrol spelen, laat Degas: Passion for Perfection tevens nooit eerder vertoond werk van kunstenaar zien.

Regie:                          David Bickerstaff
Speelduur:                    85 minuten

Arts in Cinema seizoen 2019
Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Arts in Cinema seizoen 2019 bestaat uit 4 Exhibition On Screen en 5 Nexo Digital titels. 
Na Degas: Passion for Perfection en Water Lilies of Monet (31 januari 2019) brengt Arts in Cinema zeven andere documentaires in 2019 uit in de Nederlandse bioscoop:

–       Tintoretto: A Rebel in Venice (28 maart)
–       Young Picasso (25 april)
–       Klimt and Schiele: Eros and Psyche (30 mei)
–       Renoir: Revered and Reviled (27 juni)
–       The Prado Museum: A Collection of Wonders (29 augustus)
–       Van Gogh and Japan: The untold story of Van Gogh’s art (26 september)
–       Gauguin in Tahiti: Searching for a Lost Paradise (31 oktober)

Meer informatie: http://www.artsincinema.nl

Check hieronder de trailer van Passion for Perfection:

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: