Home Movies DEADPOOL verovert nummer 1 positie in Nederland op openingsdag

DEADPOOL verovert nummer 1 positie in Nederland op openingsdag

by Mark van Truijen

DEADPOOL, de film gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld, heeft gisteren in Nederland op zijn openingsdag overtuigend de nummer 1 positie veroverd, met een box office van 247.567 Euro.

In het superhelden genre zijn alleen THE DARK KNIGHT RISES (2012, 537.215 Euro) en AVENGERS: AGE OF ULTRON (2015, 288.359 Euro) in Nederland in staat geweest dit bedrag te overtreffen op hun openingsdag. Deze films werden in tegenstelling tot DEADPOOL, uitgebracht op respectievelijk een vrijdag en een woensdag i.p.v. de traditionele filmreleasedag donderdag. Tevens hadden THE DARK KNIGHT RISES en AVENGERS: AGE OF ULTRON een keuring van 12 jaar, terwijl DEADPOOL gekeurd is voor 16 jaar en ouder.

Synopsis
DEADPOOL vertelt het verhaal van Wade Wilson (Ryan Reynolds), voormalig lid van de Special Forces nu een huurling. Na een duister experiment genezen zijn verwondingen razendsnel en bedenkt hij het alter ego Deadpool. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Tim Miller maakt met DEADPOOL zijn regiedebuut. De cast bestaat naast Ryan Reynolds (BURIED) uit onder andereMorena Baccarin (HOMELAND), Ed Skrein (GAME OF THRONES), T.J. Miller (BIG HERO 6), Gina Carano(HAYWIRE) en Brianna Hildebrand (ANNIE UNDOCUMENTED).

De soundtrack van DEADPOOL is gecomponeerd door de Nederlandse muzikant, componist en producent Tom Holkenborg (Junkie XL). Hij was eerder al verantwoordelijk voor de soundtracks van onder andere MAD MAX: FURY ROAD en BLACK MASS. Holkenborg componeert in 2016 tevens de soundtracks van Zack Snyder’s BATMAN V SUPERMAN: DAWN OF JUSTICE en Martin Koolhoven’s BRIMSTONE.

DEADPOOL is nu in de Nederlandse bioscoop te zien, o.a. in IMAX en Dolby Cinema.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: