Home Movies Deadpool blijft records verbreken

Deadpool blijft records verbreken

by Mark van Truijen

Zoals wel bleek uit alle positieve reacties rondom Ryan Reynolds’ passie-project, was Deadpool de juiste stap voor FOX om te maken. Volgens de laatste Box Office cijfers is hij het best bezochte X-Men karakter (Wolverine was niet bereid hierop te reageren) met meer dan 235 miljoen dollar in een periode van 10 dagen.

Enkele jaren geleden kwam de film bijna niet van de grond; de producent was het niet eens met het immense grove taalgebruik en geweld. Dat zou volgens hen minder opbrengen, aangezien tieners (toch een groot deel van het publiek binnen het superhelden-genre) de film niet eens zouden mogen zien. Reynolds en regisseur Tim Miller bleven echter doorzetten om het absurde, fourth-wall brekende personage zijn eigen film te geven.

Waarschijnlijk is de studio met de resultaten meer dan tevreden. Deadpool brak meerdere records, waaronder die van het beste openingsweekend ooit in Februari en beste openingsweekend voor een film met een R-Rating (in Nederland een Kijkwijzer leeftijd van 16 jaar en ouder). FOX heeft zelfs besloten om de derde alleenstaande Wolverine film een R-Rating te geven, zodat ook dat personage een gewelddadiger en meer volwassen film krijgt.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x