That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Filed under: 3DS, Gaming, Nintendo Switch

De Super Smash Bros.-serie komt in 2018 naar de Nintendo Switch

Tijdens de jongste Nintendo Direct-presentatie maakte Nintendo bekend dat de Super Smash Bros.-serie dit jaar exclusief voor de Nintendo Switch verschijnt. De video toonde ook een dik dozijn nieuwe games die naar de Nintendo Switch en Nintendo 3DS-systemen komen, waaronder vele van third party-ontwikkelaars als SQUARE ENIX, Capcom, Grasshopper Manufacture, From Software en Ubisoft.
De complete Nintendo Direct-video is te bekijken op de Nintendo Direct-website. Hieronder een overzicht van de hoogtepunten uit de video:
Nintendo Switch
 • Super Smash Bros.-nieuws: De Super Smash Bros.-serie komt in 2018 naar de Nintendo Switch. In de teaservideo waren bekende gezichten te zien, zoals Mario, Link en de Inklings uit de Splatoon-serie.
 • Een nieuwe één-speler-uitbreiding komt naar Splatoon 2: Deze zomer verschijnt de eerste betaalde DLC voor Splatoon 2. Splatoon 2: Octo Expansion voegt een flinke nieuwe singleplayerstand toe waarin spelers kunnen spelen als het nieuwe personage Agent 8, een Octoling die haar geheugen is verloren. De nieuwe campagne voor één speler bestaat uit 80 missies, inclusief verhaalwendingen die een nieuw licht werpen op geliefde personages. Spelers die de Octo Expansion-campagne hebben voltooid, kunnen tijdens multiplayergevechten als Octoling spelen. Splatoon 2: Octo Expansion verschijnt komende zomer, maar spelers kunnen vandaag al de Octo Expansion-pas kopen in de Nintendo eShop voor €19,99. Daarvoor ontvangen ze uitrusting met Octo-thema die ze meteen in de game kunnen gebruiken. (Voor het gebruik van de DLC dien je in het bezit te zijn van Splatoon 2)
 • Grote Splatoon 2-update: Nog voordat bovenstaande uitbreiding verschijnt, krijgt Splatoon 2 in april een gratis grote update (Version 3.0) met meer dan 100 nieuwe uitrustingstukken, nieuwe levels die in de loop van de lente beschikbaar komen (Grondelgroeve, Kamp Karper en Waterwonderland) en een nieuwe rang (rang X). Rang X is een extreme, allerhoogste rang, nog hoger dan S+.
 • Livestream van het Splatoon European Championship: Na maanden van spetterende online- en offline-gevechten in 2017, betreden op 31 maart de beste Splatoon 2-teams in Europa het grote podium van Polymanga in Zwitserland voor het Splatoon European Championship. Behalve het toernooi organiseert Polymanga ook een speciaal virtueel concert van het in-game popidool-duo Tentacool, bestaande uit Lorelei en Mariana. Fans kunnen de zinderende finale van het toernooi, net als het Tentacool-concert, live volgen via de stream op Nintendo’s Twitch en YouTubekanalen.
 • Mario Tennis Aces: Benut een volledig arsenaal slagen en strategieën in spannende tenniswedstrijden met vrienden, familie en populaire personages uit het Paddenstoelenrijk. Mario Tennis Aces is een van de meest robuuste Mario-sportspellen ooit, met een lokale multiplayerstand voor maximaal vier spelers (hiervoor zijn aanvullende, apart verkochte accessoires vereist), een online-multiplayerstand* en een verhalende stand met uitdagende eindbaasgevechten. De even intuïtieve als diepgaande gameplay zorgt voor spannende wedstrijden in de huiskamer – of waar dan ook, dankzij de veelzijdigheid van de Switch. In Sla je slag kunnen spelers met hun Joy-Con-controllers zwaaien alsof het tennisrackets zijn. Mario Tennis Aces verschijnt op 22 juni exclusief voor de Nintendo Switch.
 • Mario Tennis Aces Pre-Launch Online Tournament: Binnenkort verschijnt een gratis Mario Tennis Aces-demo, waarover later meer wordt onthuld. Spelers kunnen voordat de game uitkomt gedurende een bepaalde tijd aan online-wedstrijden deelnemen. Voor deelname hoeven spelers alleen maar de demo te downloaden in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch.
 • Kirby Star Allies: Volgende week verschijnt Kirby voor het eerst op de Nintendo Switch! Terwijl spelers zich een weg banen door het robuuste avontuur, bereiken ze droompaleizen waar populaire personages de droomvrienden van Kirby kunnen worden. Via updates worden later nog meer droomvrienden aan de game toegevoegd. De eerste update verschijnt op 28 maart en voegt de klassieke personages Marx & Gooey en “Rick & Kine & Coo” toe aan de game. Kirby Star Allies verschijnt exclusief voor de Nintendo Switch op 16 maart. Een gratis demo voor het spel is momenteel beschikbaar in de Nintendo eShop.
 • Octopath Traveler: Producer Masashi Takahashi van SQUARE ENIX onthulde nieuwe details over de komende RPG Octopath Traveler, inclusief de definitieve titel, twee extra hoofdpersonages (Tressa the Merchant en Alfyn the Apothecary) en de mogelijkheid om tijdens gevechten meerdere jobs aan een personage toe te wijzen. Octopath Traveler verschijnt exclusief voor de Nintendo Switch op 13 juli. Op dezelfde dag verschijnt Octopath Traveler: Traveler’s Compendium Edition, een speciale editie van de game met een stijlvol pop-upboek, een handige kaart voor je avontuur en een replica-muntstuk dat is gebaseerd op de munten in de game.
 • Captain Toad: Treasure Tracker: Captain Toad: Treasure Tracker, dat oorspronkelijk verscheen voor de Wii U, komt naar de Nintendo Switch. Deze versie bevat nieuwe levels die zijn gebaseerd op verschillende koninkrijken in Super Mario Odyssey. Spelers kunnen ook twee Joy-Con-controllers gebruiken om samen te spelen met een vriend of familielid. Terwijl de ene speler Toad-baas bestuurt, kan de andere helpen, bijvoorbeeld door met knollen te smijten. Captain Toad: Treasure Tracker verschijnt op 13 juli voor de Nintendo Switch. Een Nintendo 3DS-versie van Captain Toad: Treasure Tracker, met 3D-beelden en touchscreenbediening, wordt ook op 13 juli uitgebracht.
 • Crash Bandicoot™ crasht op de Nintendo Switch: Crash Bandicoot™ N. Sane Trilogy, met geremasterde versies van de eerste drie Crash Bandicoot-games, wordt op 10 juli uitgebracht voor de Nintendo Switch.
 • Okami HD: De prachtige en betoverende remake van de klassieke action-adventure Okami komt naar de Nintendo Switch. In de Nintendo Switch-versie van de game kunnen spelers de Celestial Brush gebruiken om vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. In Handheldstijl kunnen spelers daarvoor het aanraakscherm gebruiken, in Tv-stijl of tafelstijl kunnen spelers dit doen met Joy-Con-bewegingen. Okami HD verschijnt komende zomer in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch.
 • South Park™: The Fractured But Whole™: De South Park-bende is terug in een buitensporig beledigend superhelden-RPG-avontuur, en met de Nintendo Switch kun je daar altijd en overal van genieten. Naast de hoofdgame is ook alle aanvullende content te koop. South Park™: The Fractured But Whole™ verschijnt op 24 april voor de Nintendo Switch.
 • Sushi Striker: The Way of SushidoTijdens de E3 van vorig jaar werd Sushi Striker: The Way of Sushido al aangekondigd voor de Nintendo 3DS, maar de game komt ook naar de Nintendo Switch! In dit actiepuzzelspel moeten spelers de sushi van lopende banden eten en gelijke borden bij elkaar zoeken om die vervolgens naar vijanden te smijten. De basis is simpel, maar de gameplay is diep… en lekker!  In de multiplayerstand kunnen spelers lokaal of online* tegen andere spelers strijden.Sushi Striker: The Way of Sushido verschijnt op 8 juni voor de Nintendo Switch en Nintendo 3DS.
 • DARK SOULS: REMASTEREDDe remake van het geliefde en genrebepalende DARK SOULS verschijnt op 25 mei voor de Nintendo Switch. Op dezelfde dag verschijnt ook een amiibo-figuurtje van Solaire of Astora. Door deze amiibo te gebruiken kan de speler wanneer hij maar wil het populaire “Praise the Sun”-gebaar maken (dit gebaar kan ook worden verkregen via reguliere gameplay.) Spelers die de game willen uitproberen, kunnen deelnemen aan een ‘netwerktest’. De gratis netwerktest komt beschikbaar in de Nintendo eShop en laat spelers nog voor de release een deel van DARK SOULS: REMASTERED downloaden en spelen, om de gameplay en unieke onlinefuncties uit te proberen. Meer details over de netwerktest worden binnenkort bekendgemaakt.
 • Travis Strikes Again: No More Heroes: Wanneer Travis Touchdown in de gamewereld belandt, begint een vechtavontuur van epische proporties. Het nieuwste deel in de klassieke cultserie No More Heroes bevat in totaal zeven games, inclusief een actiegame, racegame en puzzelgame. Twee spelers kunnen met elk een Joy-Con-controller ook samenwerken in de multiplayerstand. Travis Strikes Again: No More Heroes verschijnt dit jaar exclusief voor de Nintendo Switch.
 • Little Nightmares: Complete Edition: De bekroonde ontwikkelaar Tarsier Studios schiep Little Nightmares, een even charmant als gruwelijk puzzelplatformavontuur. The Complete Edition omvat beide griezelverhalen, Six en The Runaway Kid, in één pakket. Je kunt zelfs de amiibo van PAC-MAN (apart verkrijgbaar) gebruiken om in de game het Pakku-masker te ontgrendelen. Little Nightmares: Complete Edition verschijnt op 18 mei.
 • UNDERTALE: De miljoenen verkopende role-playing game waarin niemand dood hoeft te gaan komt naar de Nintendo Switch! Binnenkort wordt hier meer over bekendgemaakt.
 • Hyrule Warriors: Definitive EditionDe definitieve versie van Hyrule Warriors brengt tientallen personages uit de Legend of Zelda-serie samen in een over-the-top actiegame. Deze game verschijnt op 18 mei voor de Nintendo Switch.
 • ARMS Testpunch: Op 31 maart begint een nieuwe, wereldwijde Testpunch voorARMS. Deze laat Nintendo Switch-bezitters drie dagen lang gratis bepaalde standen van deze vechtgame proberen. Voor deelname hoeven spelers alleen maar de Testpunch te downloaden in de Nintendo eShop van de Nintendo Switch.
Nintendo 3DS
 • WarioWare Gold: De hectische WarioWare-serie is terug en verschijnt voor de eerste keer op de Nintendo 3DS! Met 300 razendsnelle microgames – zowel klassiekers als nieuwe toevoegingen – en volledig ingesproken stemmen is WarioWare Gold het grootste deel in de serie. Voltooi de microgames door knoppen in te drukken, het systeem te kantelen, op het touchscreen te tikken of de microfoon te gebruiken. WarioWare Gold verschijnt exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen op 27 juli.
 • Luigi’s Mansion: Het originele Luigi’s Mansion, een game die in 2002 tegelijk met de lancering van de Nintendo GameCube verscheen, komt naar de Nintendo 3DS. Deze remake biedt verbeterde beelden en nieuwe functies, zoals een plattegrond op het onderste scherm en een boss rush-stand. Luigi’s Mansion verschijnt dit jaar exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen.
 • Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey: Net als het vorig jaar verschenen Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowsers onderdanen, is deze nieuwe Nintendo-game een remake van een klassiek actie-RPG-avontuur van Mario & Luigi. Dit keer kunnen spelers opnieuw (of voor het eerst) genieten van Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story, een van de hoogst beoordeelde games in de Mario & Luigi-serie, inclusief vernieuwde graphics en een nieuwe spelvariant die vertelt wat Bowser Jr. achter-de-schermen beleeft. Mario & Luigi: Bowser’s Inside Story + Bowser Jr.’s Journey verschijnt in 2019, exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen.
 • Dillon’s Dead-Heat Breakers: Actie en tower-defense komen samen in Dillon’s Dead-Heat Breakers. In deze gloednieuwe game moet de gordeldier-ranger Dillon zijn krachten bundelen met dierlijke versies van de Mii-personages van de speler en zijn vrienden. Dit om vijandelijke invasies te stoppen en de post-apocalyptische grens te bewaken. Dillon’s Dead-Heat Breakers verschijnt op 25 mei in winkels en in de Nintendo eShop van de Nintendo 3DS.
 • Detective PikachuVandaag begint in de Nintendo eShop de voorverkoop van dit nieuwe detective-avontuur met de – zo zegt hij het zelf – “geweldige detective” Pikachu. Tegelijk met deze game verschijnt op 23 maart ook een extra grote amiibo van Detective Pikachu. (Deze game is alleen in 2D speelbaar).