Home Gaming De soundtrack van Blacktail is donker en avontuurlijk tegelijk

De soundtrack van Blacktail is donker en avontuurlijk tegelijk

by Jos Vis

LACKTAIL-ontwikkelaars, THE PARASIGHT, geven hun aankomende actie-avonturentitel een soundtrack die donkere sprookjesthema’s combineert met op heksenhuis geïnspireerde elektronische muziek.

“BLACKTAIL is een verhaal met veel contrasten”, zegt Bartosz Kaproń, CEO & Creative Director. “Het onderzoekt donker en licht, verleden en heden, mythe en realiteit. We wilden die tegenstellingen weerspiegeld zien in de soundtrack van BLACKTAIL. Terwijl we de oorsprong van Baba Yaga vertellen, graven we diep in de Slavische mythologie voor inspiratie. Als resultaat zal de muziek van de game variëren van organische, volksthema’s tot donkere Witch House-beats.’

YouTube video


YouTube video

“BLACKTAIL is een unieke productie en een grote uitdaging voor mij muzikaal, maar ook een enorm plezier om aan te werken. Het is altijd geweldig om met Bartosz te werken, we kennen elkaar sinds Layers Of Fear en zijn werelden spreken me echt aan”, aldus BLACKTAIL-componist Arkadiusz Reikowski. “In BLACKTAIL is een combinatie van dromerige, Slavische thema’s en moderne motieven ongehoord, en stelt ons in staat om iets echt unieks te creëren, iets dat nog niet eerder is gezien in de videogame-industrie. Ik maak muziek in samenwerking met vooraanstaande gasten: Zazula Vocal Group, Bartosz Pałyga en CZELUSC Collective. Het effect is het wachten meer dan waard!”

BLACKTAIL-componist Arkadiusz Reikowski staat bekend om zijn werk aan producties als The Medium (naast Akira Yamoka), Layers Of Fear 2 (waarvoor hij werd genomineerd voor Hollywood Music In Media Awards) en Blair Witch. Winnaar van de Digital Dragons Awards voor de beste Poolse soundtrack en met meerdere nominaties voor beste muziek, kiest hij er vaak voor om naar het griezelige te grijpen, maar houdt zijn geluid diep ontroerend en resoneert met het publiek.

“Oh, en als je van de baszware track uit de onthullingstrailer van BLACKTAIL hield, was dat slechts een eerste voorproefje”, vervolgde Bartosz Kaproń. “De reactie van de gemeenschap daarop was heel duidelijk: ze willen meer. We werken eraan en we zullen nog veel meer hebben voor de definitieve release van de game.”

YouTube video


Het verhaal van Baba Yaga komt tot leven in BLACKTAIL, een first-person actie-avontuur gecreëerd door THE PARASIGHT. Ontdek geheimen van het bos als Yaga, een jonge vrouw die voor hekserij uit haar middeleeuwse dorp is verdreven. Geleid door een donkere stem neem je een buiging en mystieke krachten op om de mythe van Baba Yaga te herscheppen door de oorsprong van dit klassieke Slavische volksverhaal na te leven. BLACKTAIL staat gepland voor deze winter op Steam, Xbox Series S/X en PlayStation 5.

Als Yaga jagen spelers op levende herinneringen door mythische bossen terwijl ze het spoor van vermiste kinderen volgen. Vuile geesten bevatten de geheimen van Yaga’s verleden en sleutels tot haar toekomst. Tijdens deze reis zal Yaga moeilijke keuzes moeten maken die haar naar het pad van het licht zullen leiden om de bewaker van het bos te worden, of door een spoor van duisternis naar de terreur waarop de nachtmerries zijn gebaseerd. Neem deze beslissingen terwijl je een surrealistisch landschap verkent dat realisme combineert met de esthetiek van verhalenboeken.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: