That's Gaming
Populairste
Categorieën
SOCIAL:
Gecategoriseerd onder Featured, Gaming, Highlighted, PS4, Reviews

Days Gone, Leuke titel, maar toch anders dan verwacht

Daar was die dan, Days Gone. De nieuwe first party titel voor Sony ontwikkeld door Bend Studios, sony gaf de volledige ondersteuning voor deze titel om zo een topper af te leveren. Helaas ging die vlieger in mijn geval niet echt op. Ik was erg enthousiast voor de game na het zien van de eerste trailer en gameplay video’s. Helaas was ik nu één van die spelers die een game met bugs en andere problemen aantrof.

In de game volgen we Deacon St. John, een lid van de MC Mongrels motorclub. Op de dag van de uitbraak probeer je samen met je vrouw te vluchten, via een helikopter weet je je vrouw in veiligheid te brengen en zelf blijf je met de beentjes op de grond. Helaas wordt de heli neergehaald en je vrouw als verloren beschouwd. Dan schieten we wat jaren naar voren en zien we de wereld die veranderd is. Jij bent een van de overlevende in de strijd tegen de freakers(zo worden de zombies genoemd).

Je eerste taak vanaf de start van de game is eigenlijk overleven. Je hoeft je niet druk te maken eten of drinken, maar wapens, munitie en je motor zijn wel de zaken waar je voor opzoek mag. Het survival element in de game kan soms best pittig zijn, het is niet echt vermoeiend wel uitdagend. Er zijn momenten dat je een flink aantal freakers achter je aan krijgt, het beste advies, rennen. Het zorgt continue voor een uitdaging van moment tot moment, de random encounters zijn nog het meest intens, je weet namelijk niet wat je kan verwachten.

Door je wapens al te equippen zonder in combat te zijn scheelt enorm, dan is er nog het inventory wiel, deze werkt zoals het zou moeten werken en doet het goed. Als je midden in een gevecht zit en je moet even snel een molotov pakken of juist wat leven terug te krijgen, hop het wiel openen, de tijd vertraagd dan en je kan dan als je snel bent zonder veel verlies je ding doen. Het craften van onderdelen gaat ook perfect via dit menu, waar er overal in de wereld wel spullen liggen voor items als pipebombs, medkits en meer. Soms is het wel even zoeken naar dat enige nodige onderdeel, zo had ik net wat alcohol nodig maar kon ik dit toch nergens meer vinden. Het is dan echt even een uitdaging, het is niet zo dat het rijkelijk gevuld ligt. Neem daarom je tijd om diverse gebieden te doorzoeken.

In de game is de combat lekker geregeld, het is niet lastig onder de knie te krijgen. Eigenlijk wijst het zich vanzelf. Het gebruik van vuurwapens gaat lekker soepel en de diversiteit zorgt voor een andere speelstijl per wapen. Helaas is het assortiment aan vuurwapens nou niet heel uitgebreid. Voor mij doet de shotgun toch wel gewoon heerlijk het beste werk. Naast het geweld van vuurwapens is er in de game ook ruimte voor stealth, soms is dit wel een beetje easy, maar vermakelijk blijft het wel. Soldaten lopen namelijk in patronen en deze kan je dan vrij makkelijk opvangen. Er zijn genoeg bosjes om in te verstoppen, een kamp uitschakelen is dan ook niet echt moeilijk.

Het leukste in Days Gone zijn voor mij de hordes, grootste kans om ze te treffen is in de nacht of op bepaalde locaties. De eerste keer dat ik er 1 zag begon het met een paar zombies, dan denk je ow, ik pak ze, gevolgd door de hele meuk. Dan zit er toch niets anders op dan rennen. Des te verder je in de game komt zal je er later voor kiezen om je ammo op de horde te legen. Het leuke aan een horde is dat ze je volgen, je raadt het al. Lok de horde mee naar een kamp en geniet hoe de horde het kamp opruimt voor je. Blijf dus nadenken en gebruik sommige dingen in je voordeel.

Wat misschien nog belangrijker is, is het onderhoud aan je motor. Het kan soms lastig zijn om deze in een goeie staat te houden, vooral op lange reizen. Brandstof is op zich nog wel te doen, dit ligt her en der verspreid over de wereld. Scrap verzamelen is essentieel voor het onderhoud van de motor, hiermee repareer je deze. Rijdt wat freakers aan, knal tegen een boom, maak een rare landing, het heeft allemaal invloed op de staat van je motor. Gelukkig zijn er de diverse kampen, hier zitten monteurs die je motor kunnen fixen, bijvullen of aanpassen.

Zoals gezegd beschikt de game over diverse kampen, naarmate het verhaal verder komt komen er steeds meer bij, hier kan je dus voor je motor zorgen, je ammo bijvullen, nieuwe wapens of toevoegingen voor je wapen kopen en missies ophalen. Niet alles is direct beschikbaar in het kamp, voor de meeste items zul je het vertrouwen van het kamp moeten verdienen.

In de kampen kun je ook de freaker oren of voedsel inleveren in ruil voor credits. Er zijn wat missies waar je willekeurige mensen dient te redden, nadat je deze gered hebt kan je kiezen naar welk kamp je deze stuurt, in ruil hiervoor krijg je weer verschillende beloningen.

In de game leg je de meeste afstanden af via de motor, gelukkig is er ook de optie op snel reizen. Soms dien je eerst een plek vrij te maken van freakers alvorens de locatie beschikbaar wordt. Dit snel reizen is niet gratis, het kost namelijk gewoon benzine. Waar alles om benzine draait in de game, zijn er missies waar benzine niet eens een optie is. De game neemt hier ineens een loopje met zijn eigen regels. Helaas heb je vaak wel met deze regel te maken, dit wordt vrij irritant als je van de ene kant naar de andere kant moet rijden.

Laten we de vijanden even bekijken, we hebben de Swarmers, dit zijn de meest voorkomende en standaard freakers. Dan zijn er nog Newts, dit zijn kinderen die besmet zijn, deze hangen vaak rond om gebouwen. Ze zullen je niet aanvallen tot je te dichtbij kom. Verder krijg je te maken met de Breaker, je ziet ze niet heel vaak en worden naar mate je verder komt steeds makkelijker om af te maken.

Door dus al deze te vermoorden, missies op te lossen en meer, vervaardig je XP. De XP die je verdient kan je inzetten in drie skill sets: Ranged, Melee en survival. Elk met zijn eigen plus punten, de ene zorgt voor meer leven, de ander voor meer schade, het verbeteren van je Focus schot, en nog veel meer verbeteringen voor Deacon. Des te meer je vrij speelt aan skills, des te beter de volgende skills worden.

Alle functies in de game, de map, je inventory, de skills en je progressie kan je allemaal rap en snel benaderen via de touchpad. Het is een leuke feature die de game een stuk efficiënter maakt.

Days Gone speelt wel lekker weg, ik heb wat bugs ervaren in de game die variëren van haperingen en framerate problemen, tot het freezen van het scherm. Het was in het begin vrij hinderlijk, maar na de laatste updates zijn de bugs zo goed als verdwenen. Vandaar dat ik er verder niet over ben door gegaan. Het doet namelijk nu geen afbreuk aan de game.

De game staat in een rijtje van God of War, Horizon, en Spiderman en helaas staat het niet zijn mannetje. Het is een goeie en leuke game maar had vanaf begin af aan gewoon goed moeten zijn.

Days Gone

7.8

Gameplay

8.0/10

Verhaal

8.0/10

Graphics

7.5/10

Fun Factor

7.5/10

Voordelen

  • Het survivallen zit er goed in
  • De hordes zijn echt geniaal
  • Verhaal loopt erg lekker

Nadelen

  • Er zitten helaas teveel bugs in
  • De structuur van de missies is wat apart
  • Audio loopt soms niet goed
  • Snel reizen had beter gekund
We zijn los, Check ons!!
WE ZIJN MOMENTEEL OFFLINE