Home Movies Dalva – winnaar publieksprijs IFFR – vanaf 4 mei in de bioscoop

Dalva – winnaar publieksprijs IFFR – vanaf 4 mei in de bioscoop

by Jos Vis

Dalva is het verpletterende speelfilmdebuut van de Belgische schrijver en filmmaker Emmanuelle Nicot, dat op het recente International Film Festival Rotterdam met overmacht de publieksprijs won. Nicot maakte een zowel ontroerend als schrijnend portret over de twaalfjarige Dalva die moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht. Dalva is vanaf 4 mei in de filmtheaters te zien via Gusto Entertainment.

Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

Emmanuelle Nicot maakte een hartverscheurende film, die na de wereldpremière in Cannes – waar Dalva de FIPRESCI en rising star prijs won – alom werd geprezen voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd.

Script en regie: Emmanuelle Nicot | Cast: Zelda Samson, Fanta Guirassy, Alexis Manenti | Land: België, Frankrijk | Taal: Frans, Nederlands ondertiteld | Lengte: 87 minuten | Distributie: Gusto Entertainment | Releasedatum: 4 mei

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: