Home Gaming Crusader Kings III voor console krijgt releasedatum

Crusader Kings III voor console krijgt releasedatum

by Jos Vis

De nobele pracht van middeleeuwse grootse strategie komt binnenkort naar Xbox Series X|S- en PlayStation 5-consoles. Paradox Interactive’s gevierde strategische role-playing-ervaring Crusader Kings III zal op 29 maart 2022 beschikbaar zijn voor consoles, waardoor een geheel nieuwe groep spelers de kans krijgt om een legendarische dynastie op te bouwen in het typische historische strategiespel.

In samenwerking met het ontwikkelingsteam van Lab42 heeft Paradox de dynamische en steeds veranderende gameplay van Crusader Kings III aangepast aan een nieuwe omgeving, gebruikmakend van de unieke kenmerken van console-play. Er zijn maar weinig andere games die zo rijk zijn aan strategische opties, met politieke huwelijken om adellijke huizen te binden, brute oorlogen om quasi-juridische claims af te dwingen, persoonlijke relaties om een gebroken rijk te verenigen en zelfs subtiele samenzwering om rivalen te ondermijnen of uit te schakelen.

Crusader Kings III op console heeft een aangepaste interface en controleschema dat specifiek is afgestemd op grotere schermen en console-gamepads. Met de geheel nieuwe controlekaart kunnen spelers snel en gemakkelijk door de menu’s van de game navigeren via triggers, bumpers en snelle bewegingen van de analoge stick. De console-editie maakt ook gebruik van de belangrijkste mogelijkheden van de Xbox Series X|S en PlayStation 5, zoals super- snelle laadtijden voor een naadloze gameplay-ervaring, evenals haptische en adaptieve trigger-controllerfeedback. Spelers kunnen schakelen tussen gameplay en andere applicaties, zoals YouTube, met behulp van Quick Resume, waar ze een tutorial kunnen raadplegen over hoe ze een boerenopstand kunnen onderdrukken.

PlayStation 5-gebruikers zullen zelf de stressmechanismen van de game ervaren, aangezien hun DualSense-controllers fysiek reageren op in-game-gebeurtenissen terwijl ze zich ontvouwen. Hoe meer stress een personage heeft opgebouwd, hoe meer weerstand er wordt uitgeoefend op bijvoorbeeld de Adaptive Triggers van de DualSense-controller. De activiteiten- en spelhulp van de PS5 bieden ook een platform om nieuwe spelers te helpen bij hun eerste stappen in de wereld van Crusader Kings.

Kenmerken van Crusader Kings III zijn onder meer:

  • Karaktergerichte gameplay: elk personage waarmee je speelt of waarmee je interactie hebt, heeft zijn eigen unieke persoonlijkheid. Gebeurtenissen en opties in het spel worden grotendeels bepaald door het type persoon dat je bent.
  • Oneindige mogelijkheden: speel als een adellijk huis van IJsland tot India, Finland tot Centraal-Afrika, gedurende vijf eeuwen. Werk samen met rondzwervende gasten, koppige kinderen, sluwe spionnenmeesters en heilige heilige mannen in een uitgebreid wandtapijt van het middeleeuwse leven.
  • Oorlog voeren: Verzamel je vazallen en roep je strijders op om vijandelijke kastelen te belegeren of opstanden neer te slaan. Persoonlijke bekwaamheid op het slagveld kan je grote eer opleveren, maar strategische planning is de weg naar de overwinning.
  • Koninklijke huwelijken: verspreid je dynastieke DNA over de hele wereld en stempel je koninklijke zegel op de toppen van koninkrijken en hertogdommen heinde en verre. Trouw voor macht en voed kinderen op om aanspraken te maken op nieuwe landen.
  • Heiligen en zondaars: blijf trouw aan uw religieuze leiders of bega grote misdaden in het belang van de staat. Als het moeilijk wordt, kun je altijd een ketterij omarmen of een nieuwe religie creëren die meer in overeenstemming is met de prioriteiten van je personage.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: