Wij kregen van Corsair de kans om na de review van de K70 Core, nu ook de K55 Core te reviewen. Het toetsenbord heeft daarbij een strakkere prijs dan die van de K70, maar hoe komt deze uit onze test.
In de doos hebben we de kenmerkende kleuren van Corsair: de zwarte tint en het geel. Hierin benadrukt de fabrikant zijn 10 achtergrondverlichtingszones van het toetsenbord, ook opvallend zijn de mediatoetsen en de vloeistofresistentie.
Ondanks de stijl van de toets, met een ontwerp vergelijkbaar met dat van de mechanische toetsenborden met een standaard kruisbevestiging op de schakelaar, hebben we in deze Corsair K55 Core te maken met toetsen die geen vierkant met zijdelingse klemmen gebruiken om zich aan de membraanstructuur te hechten. We hebben een plastic basis met het kenmerkende Corsair-logo tussen de navigatie- en richtingstoetsen.
De kabel van de Corsair K55 Core zit vast en is 1,80cm lang, daarbij zit er een rubberen band, deze zorgt ervoor dat je de lengte wat kan aanpassen. Er zit een gewone USB aansluiting op en het is een soort anti in de knoop raak kabel. Het profiel van de toetsen is wat platter dan jke misschien gewend bent. Maar daardoor zitten ze wel comfortabel en ook zonder pols steun is dit toetsenbord goed te gebruiken. Misschien dat als je het voor lange periode gebruikt dat je toch verlangt naar die steun, maar voor de review was het niet nodig.
Waar het toetsenbord in mijn ogen wat minder in scoort is de media knoppen, meer een start en pauze knop, en daarnaast de volume. Het voelt als een beetje bij elkaar geraapt. Het zit ook op een locatie dat nou niet echt handig is, de start knop zit achter de min toets van het num pad gedeelte. Maar voor de prijs is het begrijpelijk.
iCue voegt extra waarde toe aan deze K55 Core, vooral interessant als we het al hebben geïnstalleerd om andere Corsair-apparaten te bedienen. Het stelt je in staat om toetsen te configureren en te schakelen tussen 5 keuze profielen. We hebben multimediabedieningen, we kunnen applicaties uitvoeren, onze eigen macro’s maken en we kunnen bedieningselementen toewijzen voor de Voicemod-stemmodulator.
Zoals we al hebben opgemerkt, hebben we geheugen in dit toetsenbord, dus we kunnen lichteffecten configureren die blijven bestaan ongeacht iCUE. Omdat het achtergrondverlichting per zone is, hebben we niet alle effecten die mechanische toetsenborden met toetsverlichting bieden, maar we kunnen kiezen tussen 5 dynamische effecten en het statische effect in zijn 10 zones. Het geeft je zeker nog wel genoeg vrijheid in het maken van leuke kleuren combinaties, enkel wat minder dan je misschien gewend bent.
In het prestatiegedeelte kunnen we het blok van toetscombinaties configureren die ons ongewenst uit het spel kunnen halen. Standaard blokkeert het de Windows-toets (onthoud dat we een speciale toets hebben voor het blokkeren), we kunnen ook andere combinaties blokkeren zoals Alt+ Tab of Alt + F4.
Over het algemeen is het gedrag vrij goed voor een membraantoetsenbord, hoewel de enter- en caps lock-toetsen een beetje losser aanvoelen. Heeft de rest dat gelukkig niet, het geluid dat het toetsenbord produceert is misschien wat gereduceerd dan een normaal toetsenbord, maar dat is eigenlijk ook niet zo erg.
De response tijd van dit toetsenbord is aanzienlijk te noemen, corsair heeft namelijk gewoon hun AXON technologie erop los gelaten. Daardoor kom je gewoon op de milliseconden en zijn de aanslagen ook duidelijk te noemen. Bij het typen van brieven of het gamen merkte ik dat er geen knop wordt overgeslagen ook niet op hoog typvermogen.
Het is meer dan begrijpelijk dat we niet de veelzijdigheid hebben van een duurder model, maar voor de prijs van dit toetsenbord krijg je best veel. Helaas heeft één van de media toetsen niet echt nut, maar dat mag de pret niet drukken. Je kan altijd nog je bak thee erover heen laten vallen .