Home Gaming COD World League meest bekeken COD Esports-evenement ooit

COD World League meest bekeken COD Esports-evenement ooit

by Mark van Truijen

Team EnVyUs’ spectaculaire winst op Splyce tijdens de epische finale van vorige week zondag is door heel veel mensen gevolgd. De strijd tussen het Amerikaanse en Europese topteam in de finale van het Call of Duty® World League Championship, gepresenteerd door PlayStation®4, was het meest bekeken esports-evenement in de geschiedenis van Call of Duty. Fans die zondag afstemden op de epische afronding van Call of Duty® XP zagen de twee teams een felle strijd leveren voor hun deel van de $ 2 miljoen – de grootste prijzenpot in de geschiedenis van de serie. Het evenement werd in vijf talen uitgezonden en zorgde voor een piek in kijkcijfers die 40% hoger lag dan bij vorige Call of Duty esports-evenementen. Alles bij elkaar waren de Call of Duty Championship-wedstrijden goed voor meer dan 20 miljoen views.

“De finale op zondag vormde de perfecte afsluiting van het grootste fanfestijn in onze geschiedenis met Call of Duty XP en het eerste seizoen van de CWL,” zei Rob Kostich, EVP en GM, Call of Duty, Activision. “De strijd tussen meer dan 1000 teams van over de hele wereld leidde uiteindelijk tot de finale tussen twee topteams, een uit Noord-Amerika en een uit Europa. De epische, felle finale was de climax van een geweldig, actierijk weekend dat door miljoenen mensen over de hele wereld werd gevolgd. We kunnen de Call of Duty-community niet genoeg danken voor hun support, het is een geweldig jaar geweest.”

Team EnVyUs’ winst was het slot van de epische, vierdaagse viering van Call of Duty XP in LA, georganiseerd door Activision Publishing, Inc., dat als dochterbedrijf geheel in bezit is van Activision Blizzard, Inc. (Nasdaq: ATVI).  Het meerdaagse fanfestijn was ook goed voor de meeste online-betrokkenheid in de geschiedenis van de franchise.

De esports-competitie werd gehouden voor duizenden fans in het uitverkochte Forum in Inglewood, waar teams tijdens intense potjes Black Ops III vier dagen lang probeerden te overleven.De actie was wereldwijd te volgen via Twitch, MLG.TV, YouTube en de Live Event Viewer van de game zelf (Black Ops III PS4). Vanwege de wereldwijde aantrekkingskracht van het CWL, werd de actie geproduceerd en uitgezonden in het Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans. Volgens Activision was het kijkerspubliek voor ruim 40% afkomstig uit Europa.

Het debuut van het Call of Duty World League Championship, gepresenteerd door PlayStation®4, heeft fans het hele jaar beziggehouden. In de aanloop naar het CWL Championship, hadden Call of Duty-fans al meer dan 1,1 miljard minuten naar de competities gekeken, tijdens ruim 100 miljoen kijksessies.

In totaal bedroeg het prijzengeld voor het eerste jaar CWL meer dan $ 3,5 miljoen. Je kunt alle actie van het kampioenschap opnieuw beleven op het YouTube-kanaal van Call of Duty https://www.youtube.com/user/CALLOFDUTY/videos. Kijk ook eens op https://www.callofduty.com/esports en volg @CODWorldLeague op Twitter , Instagram en  Twitch voor de nieuwste CWL-updates. Call of Duty World League, gepresenteerd door PlayStation®4, is trots op de samenwerking met Major League Gaming.  Dankzij MLG’s bewezen livestream-kwaliteiten en –technologie, kunnen CWL-fans alle Black Ops III esports-actie volgen op MLG.TV en in-game (BOIII PS4) via de Live Event Viewer.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x