Home Gadgets Cloudgaming is de toekomst: de noodzaak van een krachtig thuisnetwerk

Cloudgaming is de toekomst: de noodzaak van een krachtig thuisnetwerk

by Sven

Altijd en overal computer- en videogames kunnen spelen, dat is wat de moderne gamer wil. Cloudgaming is dan ook de toekomst: steeds meer grote platformbeheerders werken aan streamingdiensten die het mogelijk maken om te gamen zonder een krachtige computer of de nieuwste spelconsole. Maar als je vanuit elke kamer in je huis wilt gamen, heb je wel nog steeds een snel en stabiel thuisnetwerk nodig.

Image

De toekomst van cloudgaming
Google® en Apple® hebben zich met hun platformen Stadia® en Arcade® op de gamingsector gestort. Zij waren de eersten om hun platformen te baseren op cloudgaming. De high-performance servers in die cloud zorgen voor de benodigde rekenkracht. Daardoor kunnen gebruikers de games spelen op zowat elk gewenst apparaat.

Veel ambities, één obstakel
Dure computers of consoles kopen, of je hardware updaten: dankzij de cloud is het niet meer nodig. Games draaien vloeiend en in de hoogste kwaliteit op elke laptop, tablet of smart-tv. Ten minste… als je goed internet hebt. Zonder een snel en stabiel wifinetwerk bij je thuis kan een onscherp beeld en – de grootste ergernis van elke gamer – constante buffering je avond gamen gemakkelijk verpesten. 

Daar zijn echter oplossingen voor. Zo biedt devolo Magic dankzij de krachtige combinatie van hoogwaardige Powerline-technologie en geavanceerde wifi-functionaliteit de prestaties en stabiliteit die gamers nodig hebben. Je wilt tenslotte tijdens een belangrijke race geen obstakel raken of een online gevecht verliezen, simpelweg omdat je wifinetwerk niet naar behoren werkt. 

Image

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Magic-adapters van devolo zijn verkrijgbaar in twee varianten, Magic 1 (snelheid tot 1.200 Mpbs) en Magic 2 (snelheid tot 2.400 Mpbs). De adapters koop je online, bij speciaalzaken en via www.devolo.be. Voor het opzetten van een nieuw Magic-thuisnetwerk is de Starter Kit met twee adapters een perfecte optie. De aanbevolen verkoopprijs is 199,90 euro voor devolo Magic 2 WiFi en 149,90 euro voor devolo Magic 1 WiFi. De adapters zijn ook afzonderlijk verkrijgbaar, zodat je ze naar eigen inzicht aan je Magic-netwerk kunt toevoegen. 

Image

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: