Home Gaming Clash: Artifacts of Chaos – speel de exclusieve demo op Xbox

Clash: Artifacts of Chaos – speel de exclusieve demo op Xbox

by Mark van Truijen

Tijdens het ID@Xbox Winter Game Demo Event, maakten de Franse uitgever NACON en de Chileense ontwikkelstudio ACE Team met plezier bekend dat er nu een demo beschikbaar is voor Clash: Artifacts of Chaos op Xbox Series X|S.

Clash: Artifacts of Chaos is een unieke action-adventure, zowel wat gameplay als wat de art direction betreft. De game is vormgegeven in de kenmerkende ACE Team-stijl (Rock of Ages, The Eternal Cylinder), met even originele en ongebruikelijke als levendige designs. Je speelt als Pseudo, een ervaren vechter die als kluizenaar leeft. Na je ontmoeting met de Boy ga je op avontuur in een surrealistische wereld om hem te beschermen tegen Gémini, de Mistress of the Artefacts, die aast op de mysterieuze krachten van dit wezentje.

De gameplay draait vooral om third-person gevechten, waarbij spelers moeten vertrouwen op de vuisten van het woeste hoofdpersonage, Pseudo. In de demo zijn vijf gevechtsstijlen beschikbaar, van een traditionele bokshouding tot originele stijlen, zoals de Claw. Daarnaast zijn er diverse special moves, die spelers kunnen ontgrendelen door formidabele wezens te verslaan. Wanneer tijdens een gevecht aan bepaalde voorwaarden is voldaan, kunnen spelers overschakelen naar een first-person view en een reeks verwoestende klappen uitdelen om te eindigen met een fatale stoot. Allemaal acties die voelbaar hard aankomen op de lichamen van tegenstanders en daardoor volop voldoening schenken.

Naast de eigen stijl van verkennen en vechten, onderscheidt Clash: Artifacts of Chaos zich van andere action-adventures met een unieke mechanic: de Ritual. Dit oude ritueel is gebaseerd op een dobbelspel, waarbij elke deelnemer artefacten met unieke eigenschappen gebruikt. De uitkomst bepaalt onder welke regels wordt gevochten.

De demo van Clash: Artifacts of Chaos is nu verkrijgbaar in de Microsoft Store.

De volledige versie van de game komt in februari 2023 beschikbaar voor Xbox Series X|S, Xbox One PlayStation 4, PlayStation 5, Steam en Epic.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: