Home Gaming Call of Duty World League Update!

Call of Duty World League Update!

by Sven

Afgelopen weekend zijn de wereldwijde finales van Stage 1 in de Call of Duty® World League afgesloten met de beste Pro Division teams van Noord-Amerika. Zij streden om hun deel van de totale prijzenpot van meer dan $3 miljoen en plaatsing voor de Call of Duty® Championship 2016, die dit najaar plaatsvindt. OpTic Gaming kwam als winnaar uit de bus. De wedstrijden waren live te zien in de ESL Studios in Burbank, online via livestream en via de in-game (Black Ops III PS4) Live Event Viewer.

“Stage 1 van de CWL bood geweldige gameplay en wedstrijden,” zegt Rob Kostich, Executive Vice President en General Manager van Call of Duty. “Call of Duty eSports heeft een basis die terug gaat naar Call of Duty XP uit 2011. Tegelijk heeft de CWL de blik op de toekomst gericht. We kijken uit naar Stage 2 en de Call of Duty Championship van later dit jaar.”

De beste acht teams uit Noord-Amerika gingen afgelopen weekend de strijd met elkaar aan. Na met 3-0 achter te zijn geraakt tegen OpTic Gaming vocht Rise Nation terug en sleepte zo een winner-take-all game 7 in de wacht. Toch zagen duizenden Call of Duty fans toe hoe OpTic gaming uiteindelijk tot Stage 1 kampioen van Noord-Amerika werd gekroond.

“We weten wat we als team kunnen en dat we de beste zijn in Call of Duty,” zegt Seth “Scump” Abner, aanvoerder van OpTic Gaming. “Het lukt niet altijd om te laten zien waar we toe in staat zijn, maar met deze zege zetten we een stap richting de rest van het seizoen.”

Gevestigde spelers en amateurs uit de CWL Challenge Division namen het tegen elkaar op om zo een plek te bemachtigen in Stage 2 van de Pro Division. Volgens de toernooireglementen speelden de vier beste teams uit de Challenge Division – Cloud 9, Team Liquid, Cloud 9 Eclipse en King Papey – in promotie/degradatiewedstrijden tegen de onderste vier teams uit de Pro Division. Dream Team en H2K Gaming hielden hun Pro Division plekken vast terwijl Cloud 9 en King Papey hun wedstrijden wonnen en zo promoveerden. Zij zullen deelnemen aan Stage 2 van de CWL Noord-Amerika Pro Division en maken daarmee kans op kwalificatie voor de Call of Duty Championship.

De Stage 1 finales in Noord-Amerika zijn in navolging van de Stage 1 finales in Australië/Nieuw Zeeland en Europa, die vorige week plaatsvonden. Respectievelijk gingen Mindfreak (ANZ) en Millenium (EU) ervandoor met de eerste plekken en hun deel van de CWL-prijzenpot.

In de ANZ-zone ging het er hard aan toe. De favoriet Mindfreak versloeg Team Immunity en Tainted Minds en werd zo kampioen van Stage 1 in de CWL ANZ Pro Division. De nieuwkomer Incept versloeg Exile.5 in de strijd om een plek in Stage 2. Apotheon eSports versloeg al zijn tegenstanders en kwalificeerde zich zo voor Stage 2 van de Pro Division.

In de EU-zone aasden verschillende teams op de prijzen in Stage 1. Millenium en Splyce ontmoetten elkaar in de finale, waarbij Millenium won met 4 -1. De weg naar de finales was voor beide teams totaal anders. Splyce kwam achtereenvolgens de topteams Team Infused en exceL eSports tegen en versloeg beiden met 4-3. Vanwege hun succes in het 18 wedstrijden omspannende seizoen kreeg Millenium het voorrecht om als reeds geplaatste ploeg te starten. Zo sloegen zij de eerste ronde over en na een 4-1 overwinning op Epsilon eSports hadden zij al toegang tot de finale. Net als in de ANZ-zone werd er één team vervangen in de promotie/degradatie wedstrijden. De Fransozen van PuLse Gaming delfden met 4-1 het onderspit tegen het Britse team Exertus. Vitality, Team LDLC en Giants Gaming lieten hun tegenstanders allemaal kansloos en handhaafden zich in Stage 2 van de CWL Pro Division.

De eindstanden van de CWL Stage 1 Pro Division:

Noord-Amerika

1e OpTiC Gaming ï‚·

Seth “Scump” Abner
Ian “Crimsix” Porter
Matthew “Formal” Piper
Damon “Karma” Barlow

2e Rise Nation

3e – 4e Faze Clan/Team Elevate

5e – 8e compLexity Gaming/Luminosity Gaming/Team EnVyUs/Team SoloMid

Europa 1e Millenium 

Callum “Swanny” Swan
Jordan “Jurd” Crowley
Thomas “Tommey” Trewen
Dylan “MadCat” Daly

2e Splyce

3e – 4e Epsilon eSports/Team Infused

5e – 6e exceL eSports/TCM Gaming

Australie/Nieuw Zeeland

1e Mindfreak

Mitchell “Buzzo” Mader
Denholm “Denz” Taylor
Lincoln “Fighta” Ferguson
Conrad “Shockz” Rymarek

2e Tainted Minds

3e – 4th Orbit/Team Immunity

Bekijk alle wedstrijden van Stage 1 via het Call of Duty YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/CALLOFDUTY/videos

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x