Home Gadgets Brunel investeert in toekomst op arbeidsmarkt

Brunel investeert in toekomst op arbeidsmarkt

by Mark van Truijen

Brunel neemt 75 nieuwe ingenieurs aan die moeten gaan voorzien in de toekomstige vraag van opdrachtgevers. Deze opmerkelijke werving is het directe gevolg van eigen data-analyse: big data. Geen reactieve analyse dus, maar pro-actief, zegt Richard van der Gaag, directeur Engineering van Brunel.

Brunel werkt al langer aan een intelligence- en data-driven selectie. Deze vorm van selectie is vooral relevant in een schaarse arbeidsmarkt, zoals Engineering. De vraag is er vele malen groter dan het aanbod. Op het moment dat de vraag naar een ingenieur wordt gesteld, is het vinden en lokaliseren van een juiste match een enorme uitdaging gebleken. Om de vraag voor te zijn heeft Brunel een data-driven systeem ontwikkeld dat een integraal onderdeel uitmaakt van het wervingsproces van een groeiend aantal klanten. Brunel’s consultants werken vaak in-house bij opdrachtgevers en leggen op basis van technische en specifieke klantkennis zo de perfecte basis voor sourcing.

Dat dit succesvol is blijkt wel uit het feit dat Brunel reeds eerder pro-actief 75 ingenieurs aan zich heeft gebonden, zonder dat er op dat moment een concrete vraag bestond. De analyse voorzag een toekomstige vraag – en de 75 ingenieuws gingen inderdaad binnen korte tijd aan de slag. Inmiddels is een nieuwe selectieprocedure gestart om nog eens 75 ingenieurs te werven.

Volgens Van der Gaag levert Brunel op basis van big data niet alleen maar op basis van de huidige vraag, maar feitelijk op basis van de vraag van de toekomst. Brunel kan haar opdrachtgevers daarmee voorbereiden op de arbeidsmarkt van de toekomst. Verkoop met een tijdsplan dus.

Over Brunel
Brunel is een wereldwijd opererende, zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Finance, Legal en Marketing & Communicatie en alle disciplines in de olie- en gasindustrie. Sinds haar oprichting in 1975 heeft Brunel zich ontwikkeld tot een internationale groep met 11.000 medewerkers en een jaaromzet van Euro 1,2 miljard (2015). Brunel opereert vanuit een eigen, internationaal netwerk met 104 kantoren in 37 landen. Brunel International NV is genoteerd aan Euronext Amsterdam NV en opgenomen in de Small Cap Index (AScX).

Discussieer mee via Twitter of Facebook.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x