Home Movies Bon Bini Holland best bezochte Nederlandse film op de Antillen ooit

Bon Bini Holland best bezochte Nederlandse film op de Antillen ooit

by Mark van Truijen

De komedie Bon Bini Holland is de best bezochte Nederlandse film op de Antillen ooit. Op 17 januari is de film in première gegaan op Curaçao, sindsdien is de film met volop bezocht. Bijna 10.000 personen hebben de film gezien. Hiermee heeft Bon Bini Holland de recordhouder ‘Alleen Maar Nette Mensen’ overtroffen. In Nederland hebben bijna 550.000 mensen de film bezocht

Bon Bini Holland is de debuutfilm van Jandino Asporaat waarin hij maar liefst vijf verschillende rollen vertolkt. De film speelt zich deels af op Curaçao en is tevens het geboorte-eiland van de stand-upcomedian. Jandino’s wens is uitgekomen, de Curaçaose mensen genieten volop van Bon Bini Holland.

“Ik had een dergelijk succes nooit verwacht, dit overtreft mijn stoutste dromen”, aldus bioscoopeigenaar Cor Dammers

Naast Jandino spelen onder meer Teun Kuilboer, Liliana de Vries, Sergio IJssel en Lone van Roosendaal een rol in de komedie. Reint Schölvinck en Ernst Gonlag zijn samen met Jandino verantwoordelijk voor het scenario. Jelle de Jonge heeft de film geregisseerd.

Over de film:
Robertico Florentina (Jandino Asporaat) is een brutale, maar charmante oplichter van Curaçao. Hij verdient zijn geld met Bon Bini Bungalows, een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van af weet. Als hij per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland. Als Robertico de mooie Noëlla Maduro (Liliana de Vries) ontmoet en ontdekt dat haar vader Ken Maduro (Dennis Rudge) een rijke zakenman is, krijgt Robertico een plan. Als hij Ken weet te overtuigen om te investeren in Bon Bini Bungalows, is hij in één klap uit de problemen. Zijn plan lijkt te slagen maar wordt behoorlijk overhoop gegooid als zijn tante Judeska, zijn collega’s van FC Kip en buurvrouw Gerrie ten tonele verschijnen. Het lijkt helemaal uit de hand te lopen als Robertico ook nog verliefd wordt op Noëlla…Bon Bini Holland is een onbeskoft grappige komedie van regisseur Jelle de Jonge met meerdere glansrollen voor Jandino Asporaat. Ook zijn er rollen weggelegd voor Teun Kuilboer en Lone van Roosendaal.

De film wordt geproduceerd door Kaap Holland Film in samenwerking met RTL Entertainment en gedistribueerd door Entertainment One Benelux.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: