Home Movies BOHEMIAN RHAPSODY – Beste openingsweekend ooit voor een muziekfilm in Nederland

BOHEMIAN RHAPSODY – Beste openingsweekend ooit voor een muziekfilm in Nederland

by Mark van Truijen

1. BOHEMIAN RHAPSODY (2018)
1.468.340 Euro
2. THIS IS IT (2009)
1.294.714 Euro
3. MAMA MIA! HERE WE GO AGAIN (2018)
918.954 Euro

BOHEMIAN RHAPSODY, de verpletterende ode aan Queen hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury, heeft afgelopen weekend 150.525 bezoekers naar de Nederlandse bioscopen getrokken, goed voor een box office van 1.468.340 Euro.

De film beleeft hiermee het beste openingsweekend (van donderdag tot en met zondag, zonder voorvertoningen) voor een muziekfilm ooit in Nederland. De film verslaat het openingsweekend  van 1.294.714  Euro van de Michael Jackson-documentaire THIS IS IT, uit 2009.

BOHEMIAN RHAPSODY is tevens het grootste openingsweekend ooit voor Twentieth Century Fox in Nederland. Het record stond op naam van DEADPOOL 2 (2018), de actiefilm gebaseerd op Marvel Comic’s meest onconventionele antiheld was in Nederland goed voor een openingsweekend van 1.315.430 Euro.

BOHEMIAN RHAPSODY is nu in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in IMAX en Dolby Cinema.

De film BOHEMIAN RHAPSODY is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: