Home Movies Bioscoopfilm BOHEMIAN RHAPSODY grootste film van 2018 in Nederland

Bioscoopfilm BOHEMIAN RHAPSODY grootste film van 2018 in Nederland

by Sven

BOHEMIAN RHAPSODY, de verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury, is de grootste bioscoopfilm van 2018 in Nederland.

De film heeft vandaag de miljoenste bezoeker naar de Nederlandse bioscoop getrokken. Radio 10-dj en Queen-fan Gerard Ekdom verraste vanmiddag de miljoenste bezoeker in Pathé De Munt in Amsterdam met een jaar lang gratis naar de film met Pathé Unlimited.

De laatste film die in Nederland één miljoen bezoekers naar de bioscoop heeft getrokken was de animatiefilm ‘Verschrikkelijke Ikke 3’ in de zomer van 2017.

Met één miljoen bezoekers sinds de release op 1 november is BOHEMIAN RHAPSODY de grootste film van 2018 in Nederland, goed voor een box office van 9.419.352 Euro. De film laat titels als ‘Avengers: Infinity Wars’ (9.263.925 Euro) en ‘Mama Mia! Here We Go Again’ (
8.430.531 Euro) achter zich.

BOHEMIAN RHAPSODY is nu in de Nederlandse bioscoop te zien.

De film BOHEMIAN RHAPSODY is een verpletterende ode aan Queen, hun muziek en hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Hij vocht tegen stereotypes en verbrijzelde het conventionele om vervolgens uit te groeien tot een van de meest geliefde entertainers ter wereld. De film volgt zowel de snelle opkomst van de band aan de hand van hun iconische liedjes en revolutionaire geluid. Ze hebben een ongekend succes maar geheel onverwacht besluit Freddie, beïnvloedt door kwaadwillende personen, om een solocarrière te beginnen en de band te verlaten. Nadat hij zwaar lijdt zonder de samenwerking met Queen, weet Freddie zich net op tijd voor Live Aid weer te verenigen met zijn bandleden. Terwijl hij dapper de diagnose van aids trotseert, leidt Freddie de band tijdens één van de meest legendarische optredens uit de geschiedenis van de rockmuziek. Queen legt de basis voor hun nalatenschap die de buitenbeentjes, dromers en muziekliefhebbers tot op de dag van vandaag nog altijd inspireert.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: