Home Gaming Bevrijd aanstaande vrijdag Planet Popstar van een Robotleger in Kirby: Planet Robobot

Bevrijd aanstaande vrijdag Planet Popstar van een Robotleger in Kirby: Planet Robobot

by Mark van Truijen

Wanneer Planet Popstar wordt gemechaniseerd door kwaadaardige krachten, moet Kirby een einde maken aan hun snode plannen in Kirby: Planet Robobot, dat aanstaande vrijdag exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen verschijnt. Dit keer gebruikt Kirby een Robobot-pantser dat net als hem vaardigheden van vijanden kan kopiëren, zodat hij hun krachten tegen ze kan gebruiken. Zal het hem daarmee lukken de planeet te redden?

Met zijn nieuwe Robobot-pantser kan Kirby Planet Popstar op heel nieuwe manieren verkennen, bijvoorbeeld door delen uit de omgeving te verwijderen, nieuwe gebieden te openen of met zijn handige Wrench geheimen te onthullen. De Robobot kan vijanden scannen om hun vaardigheden te kopiëren, waardoor heel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Wanneer Kirby met zijn pantser een vijand met de “Jet”-vaardigheid heeft gescand begint bijvoorbeeld de Jet Mode, waarna hij in shoot-‘em-up-stijl door het beeld vliegt. Als hij de “Wheel”-vaardigheid heeft gescand, verandert Kirby’s Robobot-pantser in een auto die zowel langs de voorgrond als de achtergrond kan racen.

Kirby kan zelf ook gebruikmaken van nieuwe kopieervaardigheden, waaronder een aantal dat spelers van de Super Smash Bros.-serie bekend zal voorkomen. Wanneer Kirby bepaalde vijanden heeft opgeslokt kan hij bijvoorbeeld als “Doctor” Kirby met pillen en clipboards gooien, terwijl de “ESP”-vaardigheid zijn paranormale vermogens ontketent. Het is mogelijk om één keer per level een bepaalde kopieervaardigheid te ontvangen door één van de momenteel verkrijgbare amiibo te gebruiken*. Vaak krijgt Kirby dan een vaardigheid die is gebaseerd op de gebruikte amiibo. Wanneer je bijvoorbeeld de Kirby-amiibo gebruikt uit de Super Smash Bros. Collection verandert onze roze held in “Smash Bros.” Kirby, met alle aanvallen die hem tot zo’n formidabele vechter maken.

Tegelijk met Kirby: Planet Robobot verschijnt in winkels ook de Kirby Collection-amiibo, bestaande uit Kirby, Waddle Dee, King Dedede en Meta Knight. Bij gebruik van de laatste drie amiibo krijgt Kirby een unieke vaardigheid en een nieuw kostuum, gebaseerd op het gescande personage. De nieuwe Kirby-amiibo geeft onze held de UFO-vaardigheid waarmee hij eindeloos kan vliegen en laserstralen kan afvuren. Fans kunnen ook kiezen voor de Kirby: Planet Robobot – amiibo-bundel, met daarin een exemplaar van het spel en de Kirby-amiibo uit de nieuwe Kirby Collection.

Op 10 juni komt het mechanische spektakel van Kirby: PlanetRobobot naar de Nintendo 3DS-systemen. Op dezelfde dag worden de amiibo van Kirby, Waddle Dee, King Dedede en Meta Knight gelanceerd, en verschijnt een bundel bestaande uit een exemplaar van het spel en de Kirby-amiibo uit de nieuwe Kirby Collection.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x