Home GamingAndroid Betere wifi dankzij devolo! Bepaal de optimale plaats voor je wifi-repeater in een handomdraai

Betere wifi dankzij devolo! Bepaal de optimale plaats voor je wifi-repeater in een handomdraai

by Mark van Truijen

devolo biedt gebruikers een gratis app – beschikbaar vanaf november – om de perfecte locatie te bepalen voor het opzetten van een wifi-repeater. De app stelt gebruikers ook in staat om thuis hun algemene wifi-prestaties te testen. Is het wifi-signaal sterk genoeg in de kamers van de kinderen of moet het worden geüpgraded? devolo’s nieuwe wifi-app beantwoordt deze en andere vragen.

Na het downloaden in de Google Play Store leidt de app de gebruiker stap voor stap door het gehele proces. Eerst maakt men verbinding met de router. Vervolgens moet de bijbehorende smartphone steeds verder van de router worden verwijderd, terwijl een digitaal display de gebruiker informeert over de wifi-signaalsterkte. De mobiele telefoon geeft een trilsignaal wanneer de app de optimale locatie voor de wifi-repeater bepaalt. De gebruiker zoekt vervolgens het dichtstbijzijnde stopcontact en installeert een nieuwe of bestaande wifi-repeater. Het tweede menu-item van de app is vooral geschikt voor mensen die willen bepalen hoe sterk de wifi is in een bepaalde kamer. In dat geval geeft de app informatie over de huidige wifi-prestaties en doet suggesties voor verbetering in geval van een slechte verbinding.

Met de app verbeteren gebruikers snel en eenvoudig hun wifi-netwerk zonder dat zij speciale computervaardigheden nodig hebben, zoals bij het gebruik van een devolo-wifi-repeater. Bezoekers, verkopers en journalisten bekijken een demonstratie van de app op IFA 2015 in Berlijn van 4 tot en met 9 september 2015 in hal 3.2, stand 225.

–       Gratis te downloaden in de Google Play Store.

–       Eerste demonstratie op IFA 2015 in hal 3.2, stand 225.

–       Het bepalen van de optimale locatie voor gebruik van een wifi-repeater wordt een fluitje van een cent.

–       Betere wifi zonder dat men speciale computervaardigheden nodig heeft.

Meer informatie over devolo is te vinden op www.devolo.com.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: