Home Gaming Beslist.nl komt met Game Index Fifa 15 op 1

Beslist.nl komt met Game Index Fifa 15 op 1

by Mark van Truijen

n het najaar draait de gamewereld op volle toeren. Fanatieke gamers raken opnieuw verknocht aan langverwachte titels en nieuwe releases. Welke spellen mag je absoluut niet missen dit gameseizoen? Beslist.nl onderzocht welke games en gameconsoles het meest in trek zijn bij online shoppers.

Dagelijks zoeken honderden online shoppers op beslist.nl naar games en gameconsoles. Dit najaar onderzocht het online winkelcentrum de interesses van gameliefhebbers. De Beslist.nl Game Index (BGI) verschaft inzicht in de populariteit van games onder online shoppers in Nederland.

It’s in the Game

FIFA 15 lijkt uit te groeien tot het grootste gamesucces van dit jaar. Vanaf eind september, het moment waarop het voetbalspel werd gelanceerd in Nederland, zag beslist.nl de belangstelling voor games explosief stijgen. Sindsdien is FIFA 15 goed voor meer dan de helft van het totale aantal zoekopdrachten naar games. Ook Grand Theft Auto 5, Sims 4 en Destiny behoren tot de populairste games van het huidige seizoen.

Populaire releases

De afgelopen weken zag beslist.nl de populariteit van enkele nieuwe releases sterk stijgen. Momenteel staan Call of Duty: Advanced Warfare (4 november) en Assassin’s Creed Unity (13 november) volop in de belangstelling. Ook Football Manager 2015 (7 november), Far Cry (18 november) en World of Warcraft: Warlords of Draenor (13 november) zijn bijzonder in trek.

PS4 favoriete console

De PlayStation 4 is dit seizoen veruit de meest gewilde gameconsole op beslist.nl. Meer dan de helft (58 procent) van de gamers met belangstelling voor een console kiest voor de nieuwste PlayStation. De Xbox One volgt op ruime afstand, voor de PlayStation 3, de Wii, de Wii U en de Xbox 360.

Nieuwe games stimuleren verkoop consoles

Lanceringen van nieuwe games wakkeren de vraag naar gameconsoles verder aan. In de laatste drie weken van september, waarin zowel Destiny als FIFA 15 verschenen, zag beslist.nl de belangstelling voor gameconsoles met ruim 20 procent stijgen ten opzichte van de voorgaande weken.

Beslist.nl-Game-Index-_small_

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: