Home Gadgets Belgische start-up LucidWeb lanceert VR-content distributieplatform op 76ste Filmfestival van Venetië

Belgische start-up LucidWeb lanceert VR-content distributieplatform op 76ste Filmfestival van Venetië

by Mark van Truijen

De Brusselse VR/AR-startup LucidWeb lanceert LucidWeb Pro, een gloednieuw ‘browser based’ distributieplatform voor de audiovisuele sector. LucidWeb Pro zorgt ervoor dat TV-zenders, uitgevers en VR-bureaus hun 360/VR-content rechtstreeks, snel en kwalitatief kunnen publiceren en delen met hun publiek, via het web. De start-up – die deel uitmaakt van de Start it @KBC community – mag haar nieuwe platform exclusief voorstellen op het Filmfestival van Venetië (30 augustus 2019).

LucidWeb Pro is een white-labelled distributieplatform. De startup lanceert daarmee een kant-en-klare, eenvoudig te gebruiken tool waarmee audiovisuele bedrijven hun beelden snel en in optimale kwaliteit kunnen verspreiden via het web. LucidWeb richt zich specifiek op professionele, veeleisende audiovisuele bedrijven die beelden in de meest optimale omstandigheden moeten kunnen publiceren en distribueren.

Televisiezenders, uitgevers en VR/AR-bureaus kunnen hun 360°/VR-content dankzij de browser van LucidWeb Pro  onmiddellijk en rechtstreeks beschikbaar maken voor streaming op desktops, smartphones en VR-headsets. Ze hebben dus geen aparte, dure video-applicaties meer nodig, waardoor ze geld en tijd besparen. Hun verhalen zijn onmiddellijk en in één klik beschikbaar voor hun publiek. 

LucidWeb Pro beschikt bovendien over een gebruiksvriendelijk UX-design en brengt heel wat handige features mee waarmee professionals elk verhaal kunnen omtoveren tot een meeslepende ervaring. De features zijn zo ontworpen dat ook mensen met beperkte technische kennis ermee aan de slag kunnen. 

Wereldwijde partnerships

LucidWeb werkt nu al wereldwijd samen met online uitgevers en televisiezenders, waaronder Netapp (Verenigde Staten), VRT (België) en ARTE France (Frankrijk). 

Adrien Larouzée, hoofd webprojecten en games van ARTE France, is enthousiast over de samenwerking met LucidWeb: ‘We werken samen met LucidWeb om onze VR-content om te zetten naar WebVR. Het naar ‘de browser’ brengen van de games maakt ze toegankelijker voor onze gebruikers. De drempel om een verhaal te ontdekken verlaagt en tegelijk wordt de ervaring voor onze klanten sterk geoptimaliseerd, zowel op mobiel, desktop als VR-headset.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d