Home MoviesDVD/Blu-Ray Beleef het overweldigende avontuur Monos – vanaf 9 januari op DVD en Blu-ray

Beleef het overweldigende avontuur Monos – vanaf 9 januari op DVD en Blu-ray

by Jos Vis

Op 9 januari brengt Gusto Entertainment in samenwerking met Source 1 Media de bejubelde film Monos uit op DVD en Blu-ray.  Monos, de ontzagwekkende derde speelfilm van Alejandro Landes, is een adembenemende survival saga die zich afspeelt op een afgelegen berg in Latijns-Amerika. De film volgt een jonge groep soldaten en rebellen die een Amerikaanse gijzelaar, Doctora (Julianne Nicholson) bewaken. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld. Beleef dit bijzondere verhaal zelf vanaf 9 januari op DVD of Blu-ray.

Monos was in april van dit jaar de openingsfilm van het Imagine Film Festival en vanaf september te zien in de Nederlandse bioscopen. De film werd bijzonder goed ontvangen en won diverse prijzen, waaronder de World Cinema Dramatic Special Jury Award op het Sundance Film Festival. Nederlandse cameraman Jasper Wolf en regisseur Alejandro Landes werden door de media alom geprezen voor deze bijzondere film en wordt door onder andere Empire en IndieWire gezien als een van de beste films van 2019.

Monos-still

MONOS – 9 januari op Blu-ray en DVD – Op een woeste hoogvlakte in Colombia staat een stel jongeren strak in het gelid. Een fanatieke commandant blaft zijn ‘soldaten’ een nieuwe opdracht toe. Naast de krijgsgevangen Amerikaanse dokter (Julianne Nicholson) moeten ze ook een koe gaan verzorgen en bewaken voor De Organisatie. Als de commandant vertrokken is lijkt het echter meer een tienerkamp dan een militaire eenheid. Er wordt gestoeid met elkaar, er wordt gelachen en er ontstaan stelletjes. Maar als de strijd nadert en de koe per ongeluk om het leven komt wordt het menens… Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

Cast: Julianne Nicholson, Sofia Buenaventura, Moisés Arias, Julian Giraldo
Regisseur: Alejandro Landes
Lengte: 102 minuten

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: