Home Featured Baldur’s Gate 1 + 2 Enhanced Edition Review

Baldur’s Gate 1 + 2 Enhanced Edition Review

by Pim, Sel

Toen de eerste Baldur’s Gate uit kwam op de PC was het een baanbrekende RPG. De game is uitgekomen in het jaar 1998. Nu 21 jaar verder heeft ontwikkelaar Beamdog het idee gekregen om alle games opnieuw uit te brengen met alle expansion sets erbij voor de Nintendo Switch, Xbox One en Playstation 4. Weten deze games nog steeds mensen aan te spreken of had de maker beter deze games kunnen laten voor wat ze waren. Je leest het in deze review.

De originele Baldur’s Gate is gemaakt door BioWare in wat ik al eerder schreef 1998. Het was ook voor mij de eerste aanraking met het RPG genre en het smaakte toen al naar meer. Nu is het stokje over gedragen aan Beamdog die de game onder handen hebben genomen om het speelbaar te maken op de consoles. Helaas is de game een klein beetje opgepoetst maar er had zoveel meer in gezeten. Wat wel mooi is is dat je nu het complete pakket hebt van Baldur’s Gate 1 en 2 met alle expansion sets wat zorgt voor veel maar dan ook echt heel veel uren speel plezier.

Als je de game opstart en bij de character creator komt zie je al dat de graphics niet super zijn. Het is gewoon de oude versie van de game. Als je de game gaat beginnen zie je wel dat er wat veranderd is. De omgevingen hebben iets meer realisme maar qua character design is het niet veel bijzonders.

Baldur’s Gate is een klassieke turn based RPG. Je zult veel vijanden om moeten leggen en opdrachten voltooien om ervaringspunten te verkrijgen die je weer aan je karakter kan uitgeven om hem sterker of slimmer te maken. Je zult ook meerdere helden in je party krijgen die je gaan helpen om het verhaal te gaan voltooien.

Het verhaal draait om een jong kind ( man of vrouw mag je zelf beslissen ) waarvan je adoptievader je probeert te beschermen maar door omstandigheden gaat dit niet meer lukken en ga je zelf op pad om de wereld weer goed te maken van al het slechte wat erin zit.

De game gaat niet bij iedereen slagen als je een next gen console hebt wil je toch ook een beetje flinke graphics zien. Als je voor graphics gaat kom je bij Baldur’s Gate bedrogen uit. Ga je voor verhaal dan zit het wel weer heel goed. Want jou keuzes maken dit verhaal. Je kan hier meer dan honderd uur in kwijt. Bijna in elk gebied zul je een opdracht gever zien die je een nieuwe missie geeft waarbij je weer de nodige tijd onderweg bent en plezier kan hebben.

Wat in mijn ogen het nadeel is is dat je een muis nodig hebt zodat je lekker snel kan handelen ik moest nu heel veel het spel pauzeren om mijn acties klaar te maken zodat ik de strijd zou kunnen winnen. Dit spel is gewoon gemaakt om op een PC gespeeld te worden.

Conclusie

Dit is voor mij een van de moeilijkste games om te reviewen omdat het vroeger een topper was maar nu helaas niet meer met de tijd mee kan. Als het op graphics aan komt dan is deze game niks. Als het dan weer op verhaal aan komt is deze game fantastisch. Als er wat meer tijd aan was besteed om ook de graphics flink aan te pakken was deze collectie een must have geweest en nu is het een beetje een game die tussen wal en schip gaat belanden en waar alleen de die-hard fans van gaan houden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d