Home Gaming Asmodee kondigt SETUP aan, het familiespel van tegels en tactiek

Asmodee kondigt SETUP aan, het familiespel van tegels en tactiek

by Mark van Truijen

Asmodee en Bezzerwizzer Studio hebben de wereldwijde lancering van SETUP aangekondigd, die op 10 maart zal plaatsvinden. SETUP is een innovatief nieuw spel in populaire rummy-genre, geschikt voor spelers van alle leeftijden. SETUP vernieuwt het klassieke spel met spelers die sets van kleuren of nummers in alle richtingen bouwen! Deze toegankelijke maar strategische titel daagt spelers uit om het plaatsen van tegels te beheersen en zo punten te verzamelen, terwijl ze voorkomen dat ze punten aan een tegenstander geven.
 
SETUP is eenvoudig: Spelers combineren kleuren en nummers op kaartachtige tegels om punten te verdienen. De plaatsing is essentieel, want de spelers kunnen combinaties in alle richtingen maken of zelfs tegels stapelen om een tegenstander af te schudden. Een enkele tegelplaatsing kan punten opleveren voor meerdere sets als deze zich in verschillende richtingen uitstrekt, maar spelers moeten oppassen dat ze hun tegenstanders niet helpen hun eigen sets te maken! SETUP kan gespeeld worden met 2-4 spelers in een competitieve modus of in een team modus. Het biedt een spannend set-building spektakel voor de hele familie

“Een van onze missies als team is om mensen samen te brengen met een nieuwe kijk op traditionele spellen – en dat voor alle leeftijden”, aldus Birgitte Bülow, CEO van Bezzerwizzer Studio. “Een nieuwe draai geven aan klassiekers als rummy is een geweldige manier om families samen te brengen. We weten dat rummy-fans dol zullen zijn op de nieuwe wendingen en mechanismen, zoals de introductie van tegels met een extra kleur en een duidelijk scoresysteem op basis van het bord. Deze veranderingen maken SETUP net zo leuk en gemakkelijk te starten voor nieuwe spelers als voor ervaren kaartspelfans!”

SETUP Belangrijkste kenmerken:

Oppakken en spelen: Door de bliksemsnelle speeltijd van 25 minuten, de eenvoudige regels, het vervangen van kaarten en de complexe puntentelling is SETUP leuk voor alle leeftijden. 

Houd je ogen op het bord:Spelers moeten kijken hoe de beschikbare combinaties veranderen als tegenstanders stapelen en kriskras door elkaar sets bouwen.

Onverwachte bonussen: Bonusvelden geven SETUP een extra strategisch tintje. Elke speler heeft twee bonusvelden, waarin alleen hij tegels kan plaatsen. Andere spelers kunnen sets maken met tegels van een bonusveld, maar zowel de plaatser als de eigenaar van het bonusveld krijgen punten.

Meerdere spelvariantenSETUP ondersteunt een solo modus en een team modus. De team variant voegt een leuke laag van gezamenlijke strategie toe en is geweldig voor ouders die met kinderen spelen.

SETUP is ontwikkeld door Bezzerwizzer Studio en uitgegeven door Asmodee.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: