Home Featured Arts in Cinema brengt Venetiaanse Renaissance schilder Tintoretto tot leven in Tintoretto: A Rebel in Venice

Arts in Cinema brengt Venetiaanse Renaissance schilder Tintoretto tot leven in Tintoretto: A Rebel in Venice

by Jos Vis

De kunstdocumentaires uit het Arts in Cinema-programma (ABC Film Distribution) bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Op 28 maart verschijnt Tintoretto: A Rebel in Venice in de bioscoop. De film vertelt het verhaal van de laatste grote meester uit de Italiaanse Renaissance: Tintoretto (Jacopo Robusti) en zijn leven en kunstwerken in het Venetië van de zestiende eeuw. Onder regie van filmmaker en kunstenaar Peter Greenaway viert een nieuwe en spannende bioscoopproductie de 500-jarige geboortedag van de laatste grote meester van de Italiaanse renaissance. De presentatie is in handen van actrice Helena Bonham Carter.

Tintoretto: A Rebel in Venice – 28 maart in de bioscoop

De film verkent de rivaliteit tussen de belangrijkste Venetiaanse kunstenaars van de zestiende eeuw: Tintoretto, Titian en Veronese. We ontdekken het 16e-eeuwse Venetië aan de hand van Tintoretto’s leven en canvassen. Terwijl het verhaal verteld wordt, beginnen we te begrijpen hoe de plaag ‘de pest’ de stad Venetië en haar kunst beïnvloed heeft. Een fantastische reis door het Venetiaanse leven en kunst door Tintoretto’s werk.

Presentatie:      Helena Bonham Carter
M.m.v.:            Peter Greenaway
Lengte:            95 minuten

Arts in Cinema seizoen 2019
Arts in Cinema is een serie spraakmakende documentaires over internationale top-exposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires zijn verweven met biografieën en bieden, direct vanuit musea, exclusieve beelden achter de schermen. De films zijn informatief, toegankelijk en onderhoudend en bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Arts in Cinema seizoen 2019 bestaat uit 4 Exhibition On Screen en 5 Nexo Digital titels. 

Na Degas: Passion for Perfection (26 februari) en Water Lilies of Monet (31 januari 2019) brengt Arts in Cinema zeven andere documentaires in 2019 uit in de Nederlandse bioscoop:

–       Young Picasso (25 april)
–       Klimt and Schiele: Eros and Psyche (30 mei)
–       Renoir: Revered and Reviled (27 juni)
–       The Prado Museum: A Collection of Wonders (29 augustus)
–       Van Gogh and Japan: The untold story of Van Gogh’s art (26 september)
–       Gauguin in Tahiti: Searching for a Lost Paradise (31 oktober)

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: