Home Gaming ARTE’s volgende avonturenspel “To Hell With the Ugly” is nu beschikbaar voor PC/Steam en consoles

ARTE’s volgende avonturenspel “To Hell With the Ugly” is nu beschikbaar voor PC/Steam en consoles

by Jos Vis

La Poule Noire, ontwikkelaar en ARTE France, co-producer en uitgever kondigen met trots aan dat hun game, To Hell With the Ugly, nu beschikbaar is voor PC/Steam, PS4/5, Switch en Xbox S/X. Verbeeld met La Poule Noire, de zestiende videogame gecoproduceerd en bewerkt door ARTE, bewerkt de gelijknamige klassieke roman van Boris Vian, die moord, onderzoek en humor combineert.

To Hell With the Ugly is de eerste game van ARTE France die tegelijkertijd op alle consoles wordt uitgebracht en viert zijn 10-jarige betrokkenheid bij de Franse onafhankelijke videogame-industrie.

Aangepast naar de roman van Boris Vian, To Hell With the Ugly is een avonturenspel dat het verhaal volgt van Rock Bailey, een jonge man wiens enige verlossende kwaliteit zijn opmerkelijk knappe uiterlijk is. Wanneer hij op mysterieuze wijze wordt ontvoerd en gemarteld buiten een jazzclub, gaat hij op zoek naar de waarheid achter zijn ontvoering, met turn-based gevechten en onderzoeken onderweg.

Spelers moeten de donkerste uithoeken van LA verkennen, aanwijzingen verzamelen door de lokale bevolking te interviewen en interactie hebben met de omgeving. Maar soms is de enige manier om de informatie te krijgen die ze nodig hebben, door middel van vuistgevechten, waarbij timing en precisie een rol spelen.

In de City of Angels in de jaren vijftig weigert de knappe Rock Bailey de avances van vrouwen en bewaart hij zijn deugd voor zijn 20e verjaardag. Op een feest in de Zooty Slammer, een club die bekend staat om zijn glamoureuze clientèle en jazzsets, wordt hij zonder zijn medeweten gedrogeerd en ontvoerd. Als hij wakker wordt, bevindt hij zich in een vreemd ziekenhuis.

Waarom is hij ontvoerd en door wie? Rocky gaat op zoek naar zijn ontvoerders. In zijn zoektocht naar wraak en waarheid raakt hij verwikkeld in een vreselijke machinatie. In de gloed van een ongelooflijk rode zonsondergang weegt de zomer op de stad en sijpelt de georganiseerde misdaad overal binnen, zelfs in de achterkamertjes van de meest exclusieve jazzclubs.

Provocerend en burlesk, To Hell With the Ugly is een spel dat navigeert tussen thriller en anticipatie, waarbij oppervlakkigheid wordt aan de kaak gesteld door zijn in het lichaam gebouwde held en een verontrustende kliniek met eugenetische praktijken.
“We waren geïnteresseerd in deze vraag: in hoeverre kunnen we mensen met een uiterlijk dat voldoet aan de verwachtingen van de samenleving op een voetstuk plaatsen?” zegt Fiona Rosette, game- en narratieve ontwerper van de game.

De mogelijkheid om deze brutale parodie op Amerikaanse noir-romans te bewerken, verleidde La Poule Noire. In overeenstemming met het boek, geschreven in de eerste persoon, laat het spel de speler spelen als Rocky, “een personage met twijfelachtige motivaties en gedrag…”.
Als detective maar ook als vechter moet de held talloze gevechten aangaan tegen de verschillende tegenstanders die hem in de weg staan. De speler moet het LA van de jaren 50 onderzoeken en aanwijzingen verzamelen om de ontvoering van Rocky op te lossen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: