Home GadgetsAOC AOC lanceert vier professionele QHD- en 4K-schermen met slimme USB-C-connectiviteit

AOC lanceert vier professionele QHD- en 4K-schermen met slimme USB-C-connectiviteit

by Jos Vis

Displayspecialist AOC breidt zijn professionele P2-lijn van zakelijke monitoren uit met vier nieuwe displays in 27-inch (68,6 cm) en 32-inch (80 cm) formaten. Elk van de nieuwe monitoren maakt gebruik van USB-C-connectiviteit. Met een enkele kabelverbinding wordt er een connectie gemaakt met laptops, tablets en mobiele apparaten om tegelijkertijd het videosignaal, de voeding en de gegevens over te brengen naar aangesloten SSD of harde schijven. De 32-inch U32P2CA en de 27-inch U27P2CA, gericht op zakelijke gebruikers die grote schermen met hoge resoluties nodig hebben om meerdere applicaties tegelijk weer te geven, hebben een ultrascherpe 4K-resolutie (3840 x 2160), terwijl de 32-inch Q32P2CA en de 27-inch Q27P2CA een native resolutie hebben van QHD (2560 x 1440).

Tegenwoordig moet de werkplek flexibeler zijn dan ooit. Veel professionele gebruikers zijn er inmiddels aan gewend hun laptops bijna overal te gebruiken. De meesten zijn het er echter ook over eens dat werken op een klein laptopscherm niet zo efficiënt is als werken op een groot scherm. De productiviteitswinst die wordt behaald door grote panelen en hoge resoluties is enorm, aangezien gebruikers meerdere vensters kunnen openen en kunnen multitasken. In tegenstelling tot een laptopscherm resulteert het werken aan een ergonomische bureauopstelling met een in hoogte verstelbare monitor in een gezondere en comfortabelere werkomgeving, wat minstens zo belangrijk is. 

AOC’ professionele zakelijke monitorlijn P2 biedt IPS- of VA-panelen, in hoogte verstelbare standaarden en strakke, 3-zijdige randloze of smalle randontwerpen voor de (thuis)kantoren van de toekomst. De P2-reeks biedt momenteel twee met USB-C uitgeruste IPS-modellen met de 24-inch 24P2C en de 27-inch 27P2C in Full HD-resolutie. Nu biedt AOC vier nieuwe producten, waarmee het zijn USB-C-portfolio uitbreidt met hoge resolutie (QHD & UHD) en grote (27-inch en 32-inch) beeldschermen. De 32-inch AOC U32P2CA heeft een VA-paneel met een native 4K-resolutie (3840 x 2160) die een uitzonderlijke contrastverhouding van 3000:1 levert. Zijn helderheid van 350 nits maakt hem bruikbaar, zelfs in felverlichte omstandigheden, terwijl zijn echte diepe zwarttinten en brede gammadekking (119% sRGB, 97,3% AdobeRGB, 90,7% DCI-P3) rijke en levendige beelden bieden, perfect voor foto-/video-editors, ontwerpers en makers van content.

Om het maximale uit de grootte en resolutie te halen, ondersteunt de monitor de Picture-by-Picture-modus. Voor meer flexibiliteit en een opgeruimd bureau heeft de monitor een opening voor kabelbeheer in de standaard en is hij uitgerust met een 4-poorts USB 3.2-hub voor het eenvoudig aansluiten van toetsenbord en muis. Daarom kan een laptop worden gebruikt met slechts een enkele USB-C-kabel en kan het scherm worden uitgebreid of gedeeld met de monitor met behulp van de USB-C DisplayPort Alternate-modus, USB-C-poort die laptops of andere apparaten tot 65W van stroom voorziet en oplaadt. Het functioneert daarnaast nog steeds als een gewone USB-verbinding om bijvoorbeeld bestanden over te zetten van een externe schijf die is aangesloten op de USB-hub van de monitor. Met de aangesloten randapparatuur via de USB-hub kunnen een full-size toetsenbord en muis de laptop ook via USB-C aansturen. 

De 27-inch AOC U27P2CA maakt ook gebruik van een 4K-resolutiepaneel, maar dit keer met een IPS-paneel. De extra scherpte door een hogere pixeldichtheid op een kleiner frameformaat en de verhoogde kleurnauwkeurigheid laten de monitor schitteren door levensechte beelden te bieden met zijn brede gammadekking. Net als zijn 32-inch neef, biedt de U27P2CA ook een Picture-by-Picture-modus. Twee andere modellen in QHD-resolutie zijn de 32-inch AOC Q32P2CA en de 27-inch AOC Q27P2CA, die beschikken over IPS-panelen en een verversingssnelheid van 75 Hz. Veel scherper dankzij het kleinere 27”-paneel, biedt de Q27P2CA de optimale combinatie van grootte (27-inch) en resolutie (QHD) voor een grote meerderheid van de gebruikers.

Het creëert kleurrijke, rijke beelden die geschikt zijn voor de meeste toepassingen, met een uitzonderlijk brede gammadekking (126,5% sRGB, 108,4% AdobeRGB, 100,8% DCI-P3), geschikt voor grafisch ontwerpers en makers van content. Als het werk erop zit, zijn deze monitoren de perfecte partner voor lichte gaming, aangezien ze worden geleverd met een GtG-responstijd van 4 ms voor snelle en soepele pixelovergangen en Adaptive-Sync-ondersteuning om de verversingsfrequentie van de monitor te synchroniseren met de framerate van de GPU voor beelden zonder tearing. De QHD-modellen Q32P2CA en Q27P2CA bieden ook een verversingssnelheid van 75 Hz in tegenstelling tot de gebruikelijke verversingssnelheid van 60 Hz, wat een 25% vloeiendere visuele ervaring biedt bij het observeren van snel bewegende objecten of cursorbewegingen. 

Alle modellen zijn 100 x 100 mm compatibel met VESA-montage en hebben een volledig ergonomische standaard met 150 mm hoogteverstelling, 90° draairichting en een groot kantel- en draaibereik. De 32-inch modellen beschikken over twee luidsprekers van 3 W, terwijl de 27-inch twee luidsprekers van 2 W gebruiken. Alle modellen zijn ook voorzien van 3,5 mm koptelefoonaansluitingen. Om USB-C-connectiviteit te bieden met oudere apparaten zonder deze poort, worden alle modellen ook geleverd met een afneembare USB-C naar USB-C/USB-A-kabel. Door gebruik te maken van de optionele VESA-P2-beugel van AOC, kunnen mini-pc’s of NUC’s ook rechtstreeks op de standaard van deze vier modellen worden bevestigd, waardoor een eenvoudige alles-in-één-oplossing ontstaat die openstaat voor verdere upgrades.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: