Home Gadgets Amy Schumer is Nr. 1 op de 2016 McAfee Most Dangerous Celebrities lijst

Amy Schumer is Nr. 1 op de 2016 McAfee Most Dangerous Celebrities lijst

by Mark van Truijen

Comédienne en superster Amy Schumer heeft onze nationale trots, DJ Armin van Buuren, verslagen als gevaarlijkste beroemdheid om online naar te zoeken. Op de Nederlandse lijst staat Armin onveranderd bovenaan. Voor de tiende keer heeft het McAfee ‘Most Dangerous Celebrities™’-onderzoek een groot aantal acteurs, cabaretiers, muzikanten, tv-persoonlijkheden, sporters en andere publieke figuren onder de loep genomen. Zoals ieder jaar is het resultaat een ranglijst van de beroemdheden die de gevaarlijkste zoekresultaten genereren en de nietsvermoedende fans in een gitzwarte poel van virussen en malware proberen te trekken.

Internationaal
De grofgebekte en weergaloos populaire Amy Schumer behoort tot de absolute comedy-top en is ook bekend als schrijfster, actrice en producer. Aan haar indrukwekkende cv kan ze nu de kroon op haar werk toevoegen: de gevaarlijkste cyberberoemdheid van 2016. Justin Bieber zit haar op de hielen, met in zijn kielzog Carson Daly, presentator van de Amerikaanse versie van The Voice. Ex-rapper en Hollywood-grootheid Will ‘Deadshot’ Smith staat op 4 en Rihanna sluit de top-5 af. In de rest van de top-10 vinden we de voormalige Disney-sterren Miley Cyrus en Selena Gomez (6 en 9), Schumers collega-comedians Chris Hardwick en Daniel Tosh (7 en 8) en op nummer 10 Kesha.

Nationaal
De Nederlandse top-5 wordt volledig beheerst door mannen uit de muziekwereld. Aan de top staan twee wereldberoemde iconen uit de Nederlandse dance-scene, beiden meer dan eens uitgeroepen tot beste dj ter wereld. Armin van Buuren, vorig jaar wereldwijd de gevaarlijkste, is globaal weliswaar onttroond, maar voert voor het vierde jaar op rij het vaderlandse klassement aan, gevolgd door zijn eveneens internationaal vermaarde collega Tiësto.

Het Nederlandstalige segment wordt op positie 3 en 4 (en deels op 5) vertegenwoordigd door de ideale – maar daardoor niet minder gevaarlijke – schoonzonen Gers Pardoel, rapper en vriend van alle parkeerwachten, en André Hazes Jr., die eerder deze maand vier Buma NL Awards in de wacht sleepte. De ook al internationaal aan de weg timmerende rapper en singer-songwriter Mr. Probz, die momenteel op wereldtournee is met Armin van Buuren (Armin Only Embrace), maakt de top-5 compleet.

Nieuwsgierigheid
Gehaaide cybercriminelen blijven misbruik maken van onze grenzeloze fascinatie voor de handel en wandel van de sterren. Belangrijke award-gala’s, filmpremières en nieuwe albums, maar ook beroemde koppels die uit elkaar gaan – kijk uit voor Angelina en Brad! – zijn voor miljoenen fans over de hele wereld aanleiding om, in hun honger naar nieuwtjes, websites te bezoeken die er niet zijn om de broodnodige informatie en roddels te verschaffen, maar om malware te verspreiden die het op wachtwoorden en andere vertrouwelijke gegevens gemunt heeft. De McAfee ‘Most Dangerous Celebrities’ lijst blijft over het voetlicht brengen wat hackers allemaal kunnen, wat de risico’s zijn van ons gedrag online en hoe we ons tegen kwaadwillenden kunnen wapenen.

Een derde van de zoekresultaten van ‘Amy Schumer torrent’ is niet te vertrouwen
Tv-series, films, reality-programma’s, comedy en muziekvideo’s: we hebben nog nooit zo veel gestreamd. Torrent-sites en andere manieren om dergelijke bestanden te delen worden steeds populairder, dus het kan geen verrassing zijn dat cybercriminelen deze media ook hebben ontdekt als bron voor hun kwaadaardige praktijken.

Dit zijn de risicopercentages van de vijf gevaarlijkste internationale beroemdheden:

1 Amy Schumer 16,11 %
2 Justin Bieber 15,00 %
3 Carson Daly 13,44 %
4 Will Smith 13,44 %
5 Rihanna 13,33 %

En dit is het Nederlandse lijstje:

1 Armin van Buuren 9,67 %
2 Tiësto 9,33 %
3 Gers Pardoel 9,00 %
4 André Hazes Jr. 8,56 %
5 Mr. Probz 8,11 %
The Voice
Geen Armin van Buuren meer op nummer één, maar de Nederlandse invloed spreekt internationaal nog steeds een woordje mee. De Amerikaanse versie van The Voice heeft namelijk opnieuw een Emmy Award in de wacht gesleept. Het programma uit de stal van John de Mol won de belangrijke televisieprijs in de categorie ‘reality-competition program’. Goed nieuws, maar kijk uit: niet alleen de gastheer is gevaarlijk!

Presentator Carson Daly staat op 3, maar ook bijna álle coaches staan in de top-50. Miley Cyrus staat zelfs in de top-10, op nummer 6, maar ook met Maroon 5’s Adam Levine (nummer 41), countryzanger Blake Shelton (46) en zijn vriendin Gwen Stefani (49) moet ernstig rekening worden gehouden.

Veilig zoeken

  • Eerst denken, dan klikken. Zoekt u de nieuwste aflevering van Inside Amy Schumer of informatie over Club Embrace, het aankomende album van Armin van Buuren? Klik dan niet zomaar op iedere link, maar ga direct naar de bron, zodat u geen digitale ellende binnenhaalt: comedycentral.com voor Amy,www.arminvanbuuren.nl om het mix-album meteen maar alvast te bestellen.
  • ‘Torrent’ is de gevaarlijkste zoekterm. Cybercriminelen gebruiken torrents om malware in authentieke bestanden te verankeren, wat het moeilijk maakt om te bepalen of een bestand te vertrouwen is. De veiligste optie is géén torrents gebruiken, helemaal als er legitieme streaming-opties beschikbaar zijn.
  • Houd uw privé-informatie privé. Cybercriminelen zijn altijd op zoek naar manieren om uw persoonlijke gegevens te stelen. Als u wordt gevraagd om bepaalde informatie in te voeren, zoals uw creditcardnummer, uw e-mail- of huisadres of de aanmeldgegevens van uw sociale media, doe dit dan niet gedachteloos. Vergewis u ervan dat u niet te maken hebt met phishing of een poging tot identiteitsdiefstal.
  • Browse veilig en beschermd. Software als McAfee® WebAdvisor beschermt u tegen malafide websites door mogelijk onbetrouwbare sites te identificeren. Een gratis versie kan worden gedownload op www.mcafee.com/mcafeewebadvisor.

Bescherm al u apparaten. Alle facetten van uw digitale leven moeten worden beschermd, ongeacht waar u bent, welk apparaat u gebruikt en waar u uw persoonlijke gegevens bewaart. Gebruik een oplossing die op ál uw apparaten bescherming biedt tegen dreigingen als malware, hacks en phishing.

Meer informatie

  • Volg @IntelSecurity op Twitter voor actuele tips en updates. Discussieer mee over de gevaarlijkste celebrities van 2016 met de hashtag #RiskyCeleb.
  • Ook op de Facebook-pagina van Intel Security en de website van McAfee Security Advice Center is informatie te vinden over de meest recente dreigingen, naast algemene tips voor een veilig leven online.
  • Als u besluit om informatie te zoeken over een belangrijk evenement of een beroemdheid die in het nieuws is, zorg er dan eerst voor dat alle devices in uw huishouden zijn voorzien van deugdelijke bescherming, zoals McAfee LiveSafeTM, dat werkt op de meeste pc’s, Macs, tablets en smartphones. Deze dienst voorziet ook in software die malware op uw smartphone of tablet detecteert, McAfee® Mobile Security.

Onderzoeksmethodologie
Intel Security heeft voor dit onderzoek gebruikgemaakt van de site-ratings van de McAfee® WebAdvisor-site om het aantal riskante sites te genereren dat door bepaalde zoekopdrachten op Google, Bing en Yahoo! wordt gevonden. In de zoekopdrachten is de naam van de beroemdheid opgenomen, gecombineerd met vaak gebruikte malwaregevoelige zoektermen zoals hieronder vermeld. Met de uitkomsten is per beroemdheid een risicopercentage berekend. ‘Most dangerous’ betekent eigenlijk dat de betreffende beroemdheden waarschijnlijk populaire zoekonderwerpen zijn.

De McAfee SiteAdvisor-technologie beschermt gebruikers tegen schadelijke websites en browser exploits. De technologie test en taxeert vrijwel elke gevonden website en maakt gebruik van rode, gele en groene pictogrammen om het risico aan te geven. De ratings komen tot stand met behulp van gepatenteerde geavanceerde technologie om geautomatiseerde website-tests uit te voeren en werken met Internet Explorer, Chrome en Firefox. Enkele geteste zoektermen zijn:

  • “Naam + Torrent”
  • “Naam + free MP4”
  • “Celeb naam + HD download”

De resultaten geven een risicopercentage op online-dreigingen bij het aanklikken van de gegenereerde links. Fans die zich op risicovol geachte sites begeven en hier op links naar foto’s en video’s klikken, lopen verder het risico om virussen en malware te downloaden.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x