Home Gaming Alex Kidd is 35 – Een release over hoe drie decennia later Merge Games de titel in juni terugbracht

Alex Kidd is 35 – Een release over hoe drie decennia later Merge Games de titel in juni terugbracht

by Jos Vis

Het platformspel, Alex Kidd, verscheen voor het eerst in Alex Kidd in Miracle World op het Sega Master System op 1 november 1986 en is sindsdien een favoriet bij fans – maar het was pas meer dan drie decennia later dat Merge Games – in samenwerking met de ontwikkelaar, Jankenteam, was in staat om de ervaring nieuw leven in te blazen en nieuw leven in te blazen voor release eerder in 2021.

Merge Games was onder de aandacht van Sega gekomen door met succes de retailversie van de megahit Streets of Rage 4 te distribueren, in samenwerking met DotEmu. Het was deze release die ook het zeskoppige ontwikkelteam – Jankenteam, die al lang Alex Kidd-fans waren – de aanzet gaf om naar Merge te komen en hun droom om de game opnieuw te maken te delen. Het idee was om een ​​luxe versie van de game te recreëren, opnieuw te bouwen en te moderniseren, terwijl ze trouw bleven aan wat fans al 30 jaar koesteren over Alex Kidd.

Na een bezoek aan Sega’s hoofdkwartier in Japan om de lang sluimerende IP in licentie te geven, ontwikkelde Merge Games een complete strategie voor volledige productie, marketing en commercieel succes, gebruikmakend van de diepgaande expertise van het bedrijf in het creëren van op maat gemaakte routes naar de markt, waarbij kwaliteit voorop en centraal staat en wordt geëxploiteerd alle beschikbare digitale, retail- en verzamelmogelijkheden.

Het team was vastbesloten om alle originele content en levels getrouw in het spel te brengen en combineerde dit met opvallende nieuwe kunst, verbeterde boss fight-systemen en verschillende modi. Er zijn extra levels gemaakt om de kennis van de originele titel uit te breiden en Alex Kidd in Miracle World een nieuwe dimensie te geven. De game bevatte een Retro-modus die speciaal de nostalgie van de Master System-klassieker terugbracht, waardoor spelers terug kunnen schakelen naar een opnieuw gemaakte versie van de originele grafische stijl, naar de nieuwe Boss Rush-modus die non-stop Rock Paper Scissors-actie biedt, de DX-versie van Alex Kidd in Miracle World bevat een schat aan extra inhoud om de originele Master System-versie uit te breiden. Alex Kidd in Miracle World DX, bestaande uit een reeks andere updates, zoals verbeteringen aan gevechten, bewegingsmechanica en nieuwe menusystemen, voegt een nieuw niveau van vloeibaarheid toe aan de originele klassieker!

Door Merge’s statistische analyse van de Alex Kidd-franchise in de afgelopen 30 jaar, plus diepgaande kennis van de huidige markttrends, was het team in staat om op maat gemaakte internationale PR en marketing te bieden ter ondersteuning van de commerciële release van de game.

Sinds de game op 24 juni werd uitgebracht, ligt Merge Game’s op schema om 200.000 verkochte eenheden tegen Kerstmis te breken en blijft het een nichemarkt van gepassioneerde retrofans aanboren.

“Het was een genoegen om met Sega en Jankenteam samen te werken om deze retroklassieker nieuw leven in te blazen”, zegt Luke Keighran, Managing Director, Merge Games. “Het succes van Alex Kidd in Miracle World DX heeft Merge een blauwdruk gegeven in deze niche, en we zijn van plan om door te gaan met streven naar dat doel en kijken naar andere potentiële franchises die we kunnen doen herleven.”

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x