Home GamingAndroid Actraiser Renaissance Review

Actraiser Renaissance Review

by Pim, Sel

Als klein jochie had ik op mijn Super Nintendo de game Actraiser. De game bood spelers een mix van actie en strategie en dat was heerlijk uitgewerkt. Nu zijn we ondertussen alweer 30 jaar verder en Square Enix vond het wel eens tijd om de game te voorzien van een nieuwe lik verf. Zal Actraiser Renaissance in deze tijd nog mee kunnen of kun je de game beter laten liggen? Je leest het in deze review!

Het verhaal van Actraiser begint een millennia na het einde van de wereld. Tanzra, een demon die is gemaakt voor het slopen van de wereld, heeft de Lord of Light verslagen en gezorgd dat hij zich naar de Sky Palace moest terugtrekken om langzaam weer zijn krachten op te bouwen. Doordat de Lord of Light zijn krachten weer op moet bouwen gaat de wereld langzaam aan overgenomen worden door de monsters die Tanzra met zich heeft meegebracht.

De game start met de Lord of Light die een menselijk omhulsel heeft gevonden in de vorm van een standbeeld en gaat op zijn queeste samen met zijn hemelse assistent. De bedoeling van de game is om de beschaving weer langzaam aan op te gaan bouwen en het slechte in de wereld stukje bij stukje te gaan verslaan.

Actraiser Renaissance is één game met daarin twee soorten games. In het ene gedeelte van de game zal je met de Lord of Light het slechte moeten verslaan. In het andere gedeelte van de game ben je bezig om de mensheid weer op te bouwen en de populatie weer langzaam aan te laten groeien.

In het gedeelte dat je speelt met de Lord of Light zit je in een soort van 2D hack-and-slash levels waarin je met behulp van je zwaard en magie het kwade moet gaan uitroeien. Het doel is simpel haal het level en versla de eindbaas en je kan daarna weer verder in de wereld. In de wereld kun je als engel verschillende missies aannemen om te zorgen dat je populatie weer groeit. Dit kan zijn dat je moet zorgen dat je je dorp upgrade of zelfs een soort van Tower Defence gedeelte waarin je moet zorgen dat je dorp vrij blijft van de aanvallen van de monsters buitenaf.

Het leukste in de game vond ik ( waar ik zelf totaal niks om geef ) het managen van de wereld. Actraiser Renaissance heeft dit zo uitgewerkt dat er altijd iets te doen is en je je nooit verveeld. Dit gedeelte van de game neemt wel de meeste tijd in aangezien je langzaam aan steeds meer aan het opbouwen bent en de steden zich langzaam aan opbouwen.

Nu ben ik vooral lovend over de game maar is er dan helemaal niks wat beter kan? De game heeft wat problemen met het laden van de werelden ook al is het geen grote game en hoeft het geen dikke 4K beelden te laden heeft het toch moeite. Ook waren er lichte framerate problemen. De engel is ook soms in grotere gevechten wat irritant omdat het mikken niet altijd even makkelijk gaat.

Conclusie

Als er een game is die met deze tijd mee kan gaan als remaster zijnde is het Actraiser Renaissance wel. De game die stamt uit de tijd van de Super Nintendo is een cult classic die zich qua opzet en verhaal kan meten met sommige hedendaagse games. Ook is de mix van God game en RTS een mix van grote klasse die ik graag meer zou willen zien.

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: