Home Movies Aangepaste releasedatum To Catch a Killer 15 juni in de bioscoop

Aangepaste releasedatum To Catch a Killer 15 juni in de bioscoop

by Mark van Truijen

De releasedatum van To Catch a Killer is verplaatst naar 15 juni, eerder werd een releasedatum van 29 juni gecommuniceerd. To Catch a Killer is een thriller van de Argentijnse schrijver-regisseur-producent Damián Szifron, die op het filmfestival van Cannes in 2014 doorbrak met zijn meeslepende en voor een Oscar-genomineerde Wild Tales. Voor zijn Hollywood-debuut, waarin een getroebleerd FBI-groentje samen met haar mentor de jacht opent op een ongrijpbare massamoordenaar, kon Szifron rekenen op het acteertalent van Shailene Woodley en Ben Mendelsohn. Bekijk hier de trailer.

De jonge FBI-agent Eleanor Falco (Shailene Woodley) is even getalenteerd als ambitieus, maar demonen uit haar verleden saboteren haar carrière. Wanneer een massamoordenaar ongenadig hard toeslaat in Baltimore, ziet ze haar kans om haar loopbaan te redden en tegelijk haar leven weer op de rit te krijgen. De mysterieuze moordenaar laat een spoor van lijken achter, maar niet van aanwijzingen. Terwijl haar mentor, Geoffrey Lammark (Ben Mendelsohn) zich hardop afvraagt of zijn protegé de druk van deze zware zaak wel aankan, realiseert de onervaren Eleanor dat ze haar eigen getroebleerde psyche zal moeten aanwenden als wapen in de strijd.

De Argentijnse filmmaker Damián Szifron werd op basis van zijn meesterlijke en door Pedro Almodóvar geproduceerde zwarte komedie Wild Tales in 2014 verwelkomd als de belofte van de Latijns-Amerikaanse cinema. De film werd genomineerd voor een Oscar en bekroond met een BAFTA, het Britse equivalentDe opvolger To Catch a Killer is gebaseerd op een origineel idee van Szifron dat hij samen met Jonathan Wakeham tot scenario smeedde. “Het moet dezelfde filmische ervaring opwekken die mij gemaakt heeft tot de filmmaker die ik ben, en ik kan niet wachten om die met een wereldwijd publiek te delen”, aldus Szifron.

Shailene Woodley brak door tegenover George Clooney als zijn dwarse tienerdochter in The Decendants. Bij het grote publiek is Woodley vooral bekend als de ster van de miniserie Big Little Lies (waarvoor ze voor een Emmy en Golden Globe werd genomineerd), de populaire Divergent-franchise en haar hoofdrol in de young adult-tranentrekker The Fault in our Stars. “Een scenario als dit, zowel in thema als in toon geweldig uitgewerkt, zijn zeldzaam met een regisseur als Damian achter het stuur.”

Ben Mendelsohn had voordat hij door Hollywood werd ontdekt al een lange en rijke carrière achter de rug, sinds hij als Australische tiener gecast werd in onder andere de langlopende soap Neighbours. Met het rauwe, in Melbourne gesitueerde misdaaddrama Animal Kingdom speelde hij zich in de kijker van Amerikaanse filmmakers. Hij speelde in Christopher Nolans The Dark Knight Rises en speelde de schurkenrol in Star Wars: Rogue One en in Steven Spielbergs Ready Player One. In de Marvel-hit Captain Marvel was hij ondanks een dikke laag make-up als gedaante verwisselende alien nog steeds herkenbaar, al was het maar door zijn typerende stemgeluid.

Details
Lengte: 119 min. | Regie: Damián Szifron| Scenario: Damián Szifron& Jonathan Wakeman | Cast: Shailene Woodley, Ben Mendelsohn, Ralph Ineson | Releasedatum: 1 juni | Distributie: The Searchers

Over The Searchers

Sinds 2015 financiert en distribueert de onafhankelijke filmdistributeur The Searchers internationale arthouse en commerciële films. Met vestigingen in Nederland en België bedient de distributeur de hele Benelux en behaalde successen met releases als Everything, Everywhere All at Once, Operation Fortune en Beautiful Boy. Dit jaar staan onder meer de films Beau is Afraid en About My Father gepland voor distributie in Nederland en België.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
%d bloggers liken dit: