Skylanders™, de bij kinderen populaire gaming franchise, en Autism Speaks, een organisatie toegewijd aan autisme, aandacht voor dit belangrijke doel. Via een creatieve samenwerking willen Skylanders en Autism Speaks,  het bewustzijn vergroten, tijdens de Autism Awareness maand gedurende april. Typerend voor Skylanders, gebeurt dat op een manier die ook nog eens leuk is om te doen, namelijk via de creatie van one-of-a-kind toys. 

“Naar schatting zijn er 70 miljoen mensen wereldwijd met autisme. We zijn er trots op dat we de handen nu inéén slaan met Skylanders, een iconische franchise die erom bekend staat dat het kinderen en hun families zoveel plezier schenkt,” zegt Peter Morton, vice president of Corporate Development bij Autism Speaks. “De Light it up Blue-campagne die we dit jaar samen met Activision richting World Autism Awareness Day voeren, is onze eerste samenwerking op dit gebied. En we vinden het fantastisch!”

De nieuwe serie toys bij Skylanders SuperChargers zijn blauw en wit en weerspiegelen zo de officiële kleuren van Autism Speaks. De “Power Blue” Skylanders SuperChargers zijn Splat en Trigger Happy en hun SuperCharged voertuigen heten Splatter Splasher en Gold Rusher. In de game verschijnen ze allemaal in hun speciale kleuren. De toys zijn nu verkrijgbaar bij de belangrijkste retailers in Europa. “Toen mijn zoon de diagnose autisme kreeg, voelde ik me erg alleen, maar al vanaf mijn eerste Autism Speaks Walk ervoer ik de kracht van de gemeenschap. Deze samenwerking met Skylanders zal het bewustzijn op een unieke wijze vergroten,” zegt Matt Asner, director of Corporate Development bij Autism Speaks.

SSC_Power_Blue_SplatterSplasher 2

“Sinds het debuut van de franchise horen we al van ouders dat Skylanders een bijzondere functie vervult in de levens van kinderen in het autistische spectrum,” zegt Josh Taub, senior vice president van de afdeling Skylanders Product Management bij Activision. “Het hele Skylanders team was vanaf het begin zeer toegewijd aan het tot leven brengen van deze speciale toys. Als ze straks een glimlach op het gezicht van een kind toveren, weten we dat we ons werk goed hebben gedaan.”

Naast de creatie van de Power Blue Skylanders SuperChargers sponsort Activision Publishing Autism Speaks met een donatie. Zo steunt de dochteronderneming van Activision Blizzard de belangenorganisatie voor autisme zodat ze door kunnen gaan met wetenschappelijk onderzoek, steun aan families, en dergelijke.

Bezoek voor meer informatie https://www.skylanders.com/, of volg Skylanders op Instagram @SkylanderstheGame, Twitter @SkylandersGame en Facebook.com/SkylandersGame

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x
%d bloggers liken dit: