Home Gaming gamigo bezig voor klimaat

gamigo bezig voor klimaat

by Jos Vis

gamigo is trots om aan te kondigen dat het lid is geworden van de Playing for the Planet Alliance, een collectieve inspanning van de videogame-industrie om haar ecologische voetafdruk te verkleinen en milieuactivaties in hun games te integreren.

De Playing for the Planet Alliance is een groep gamingbedrijven die vrijwillige, ambitieuze, specifieke en tijdgebonden toezeggingen hebben gedaan voor mens en planeet, gefaciliteerd door het VN-milieuprogramma (UNEP). Deel uitmaken van de Alliantie betekent ook dat de bedrijven zullen samenwerken om de klimaatnoodsituatie samen aan te pakken, om meer te bereiken dan elk afzonderlijk bedrijf alleen zou kunnen.

“Als bedrijf moeten we onze verantwoordelijkheid voor duurzaamheid erkennen en integreren in ons handelen. We zijn daarom erg trots dat we zijn geaccepteerd als lid van de Playing for the Planet Alliance”, zegt Jens Knauber, CEO van de gamigo-groep. “gamigo en het moederbedrijf MGI hebben in het verleden al succes gehad met het werken aan duurzaamheidsprojecten, en als lid kunnen we nu best practices delen en uitwisselen met en leren van andere gamestudio’s in de Playing of the Planet Alliance.”

gamigo group heeft ermee ingestemd om de volgende initiatieven binnen de komende twaalf maanden te ondernemen:

  • hun platform koolstofarm maken met als doel tegen 2022 klimaatneutraal te zijn;
  • Zijn spelers informeren over ecologische duurzaamheid door middel van milieuactivaties in zijn games en door deel te nemen aan de jaarlijkse Green Game Jam die wordt georganiseerd door de Playing for the Planet Alliance.

Sinds de lancering van de Playing for the Planet Alliance heeft het initiatief de inspanningen van haar leden ondersteund om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, waarbij meer dan de helft zich ertoe heeft verbonden om tegen 2030 netto-nul koolstofemissies of koolstofnegativiteit te bereiken. De alliantie heeft haar leden ook geïnspireerd om te integreren authentieke omgevingsactiveringen in games met bestaande spelersbases via drie Green Game Jams.

Gamigo zal deelnemen aan de Green Game Jam 2022, de grootste Green Game Jam tot nu toe met 50 deelnemende studio’s. De thema’s van de Jam zijn Voedsel, Bossen en onze Toekomst. Het doel is om de voedselkeuzes van 1 miljoen spelers voor het milieu te verschuiven, 1 miljoen bomen te planten en te beschermen en uiteindelijk 1 miljoen spelers samen te brengen in een digitale klimaatwandeling. Tijdens de Jam proberen de deelnemende studio’s om milieuthema-acties in hun games te integreren om de aandacht van hun spelers te trekken om klimaatverandering tegen te gaan.

Voor de gamigo-groep is de toetreding tot de Planet for the Planet Alliance verbonden met verschillende andere activiteiten in de duurzaamheidsstrategie van gamigo en het moederbedrijf MGI: in 2021 konden gamigo en MGI CO2-neutraliteit verklaren voor het jaar 2020 met een voortdurende inspanning om hun CO2-uitstoot te verminderen voetafdruk en om in de toekomst klimaatneutraal te blijven. Andere inspanningen zijn onder meer steun voor de natuurbeschermingscampagne Eden Reforestation Projects, waar de gemeenschap van gamigo door de verkoop van in-game liefdadigheidspakketten de hoeveelheid herbebossing in getroffen regio’s van de wereld kan vergroten en waardoor de planters een eerlijke vergoeding kunnen ontvangen voor hun waardevol werk terug.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x