Home GamingAndroid Square Enix komt met strategie details over verkoop Crystal Dynamics, Eidos Montreal, en Square Enix Montreal

Square Enix komt met strategie details over verkoop Crystal Dynamics, Eidos Montreal, en Square Enix Montreal

by Mark van Truijen

De het nieuws dat de Embracer Group voor 300 miljoen dollar Square Enix Montreal, Crystal Dynamics en Eidos Montreal gekocht. Komt Square Enix nu naar buiten met de reden voor de verkoop. Yosuke Matsuda, President en Representative Director, liet in een persbericht weten dat de transactie helpt om het bedrijf te“adapting to the changes underway in the global business environment by establishing a more efficient allocation of resources, which will enhance corporate value by accelerating growth in the Company’s core businesses in the digital entertainment domain.”

Dit geeft Square ook de moeite om nieuwe bedrijven te lanceren en naar de toekomst te kijken met investeringen, waaronder die op de blockchain, AI en cloud. De keuze is gemaakt op basis van bedrijfsoptimalisatie. Dit alles past in het rijtje van het bedrijf en de plannen die het heeft om in de NFTs te gaan.

Square Enix kan nu ook beter de Tokio organisatie afstemmen op die van de publicerende kant aan de andere kant van de zee, hier “the current governance structure and associated reporting lines, and advance integrated group management with the goal of maximizing the worldwide revenue generated from future titles launched by the group’s studios in Japan and abroad.”

De ontwikkelaars van het bedrijf bestaan nu uit Square Enix External Studios, the Square Enix Collective en de Japanse studios. Ook zal het doorgaan met het uitgeven van franchises als Life is Strange, People Can Fly’s Outriders en Avalanche Studios’ Just Cause.

In tegenstelling tot de Embracer Group, deze deal zal in Q2 van het fiscale jaar van 2022/2023 rond zijn en bestaan uit IPs als Tomb Raider, Deus Ex, Legacy of Kain, Thief etc.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x