Home Gaming Schrijver Portal-serie smeekt Valve om ontwikkeling Portal 3 te starten

Schrijver Portal-serie smeekt Valve om ontwikkeling Portal 3 te starten

by Jos Vis

Er was een tijd dat Valve veel (goede) games ontwikkelde, maar sinds het bedrijf erg succesvol is met het Steam-platform zijn er maar weinig Valve-games verschenen. Dit tot frustratie bij Half Life- en Portal-fans. Zo wacht de eerste groep al een geruime tijd op Half Life 3, terwijl er eerst nog een Half Life 2 Episode 3 zou moeten verschijnen. De tweede groep heeft zich enorm vermaakt met de eerste twee delen uit de Portal-serie, maar een vervolg lijkt er maar niet te komen.

Dat is vervelend, vindt ook de originele schrijver van de serie, Erik Wolpaw. Hij smeekt Valve om Portal 3 te gaan ontwikkelen, omdat ‘er een punt komt dat de medewerkers van eerdere Portal-games te oud worden om nog games te maken’. Het is overigens inmiddels meer dan 11 jaar geleden dat Portal 2 uitkwam en ook bij That’s Gaming zitten we enorm te wachten op een derde deel, al zouden we ook blij zijn met een remaster van de eerste twee delen.

Erik Wolpaw zei in een podcast dat hij graag betrokken wil worden bij Portal 3 en dat ze het project bij Valve moeten gaan opzetten, omdat hij het eenmaal niet in zijn eentje kan. Helaas wil dit niet zeggen dat het project zomaar even van de grond gaat komen, want de personen die normaal gesproken games ontwikkelen bij Valve zijn nu verdeeld over allerlei verschillende projecten. Daarnaast stelt Wolpaw dat het veel geld kost om 75 medewerkers bij elkaar te zetten voor Portal 3 en dat die game waarschijnlijk niet zoveel gaat verkopen als bijvoorbeeld Counterstrike. ‘Niet elke game hoeft overigens Counterstrike-achtige getallen qua verkoop op te leveren en dat weet je, Gabe (eigenaar van Valve)’, aldus Erik Wolpaw.

Overigens heeft de Half Life-serie inmiddels een VR-spin off gekregen, die verbluffend goed werkt, maar niet echt een directe opvolger is van de fraaie serie. Valve heeft in het verleden wel aangegeven dat er meer Half Life-games zullen gaan volgen zodra de VR-game is uitgegeven. Ook bracht Valve eerder dit jaar een kort avontuur uit dat zich afspeelt in het Portal-universum, dus helemaal vergeten zijn die franchises niet. Onze gok is dat Portal dezelfde weg gaat bewandelen als Half Life en er eerst een VR-versie uit zal komen, om vervolgens ons lang te laten wachten op een ‘echt’ vervolg.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x