Home Films Opnamen Torch Song met Carla Juri in de hoofdrol gestart in Amsterdam

Opnamen Torch Song met Carla Juri in de hoofdrol gestart in Amsterdam

by Mark van Truijen

Deze week zijn in Amsterdam de opnamen gestart van Torch Song, de eerste Engelstalige film van Jeroen Houben. De internationale steracteur Carla Juri (BrimstoneBlade Runner 2049) speelt Liz, een voormalig popartiest die in Nederland haar muzikale inspiratie terugvindt. Gusto Entertainment verwacht Torch Song eind 2022 in de bioscoop uit te brengen.

Torch Song volgt het onvoorspelbare leven van Liz (Carla Juri), een voormalig popzangeres uit de Verenigde Staten die naar Nederland afreist om haar vervreemde halfbroer Gabe (Al Weaver) op te zoeken. Met haar kinderlijke naïviteit en grillige persoonlijkheid brengt Liz al snel oud zeer naar boven bij Gabe, die eveneens met een artiestencomplex worstelt. Tot overmaat van ramp vindt Liz een muze in Gabe’s vriendin Joey (Markoesa Hamer). Dit brengt de verstandhouding met haar broer verder in het nauw.

Over de makers
Torch Song is Jeroen Houben’s eerste Engelstalige speelfilm. Eerder regisseerde Houben de speelfilm De Matchmaker, die de status van Gouden Film behaalde. Ook maakte hij diverse korte films die nationaal en internationaal in de prijzen vielen. Nu grijpt Houben de kans om al zijn talenten tot uiting te brengen; naast scenario en regie componeert hij ook de muziek van Torch Song.

De film wordt geproduceerd door de Amsterdamse productiemaatschappij Family Affair Films (Bloody Marie, Light as Feathers) en ondersteund door het Nederlands Filmfonds, de Nederlandse Film Production Incentive en het Amsterdam Fonds voor de Kunst.  

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x