Home Gaming Glyph vanaf maandag op Steam

Glyph vanaf maandag op Steam

by Jos Vis

Veelgeprezen in de pers realiseert Glyph, van studio Bolverk Games, deze maandag de overgang van Nintendo Switch naar Steam. Het levendige knikkerspel/balroller waarin je speelt als een mechanische scarabee, vechtend om een ​​oude beschaving te herstellen die is overspoeld door machines die gek zijn geworden, wordt door liefhebbers van platformgames verwelkomd als een frisse kijk op het genre.

“Het is geweldig om met vertrouwen Steam op Steam uit te rollen na zo goed ontvangen te zijn op Nintendo Switch. Onze 3D-platformgame is nu veerkrachtiger dan ooit en we zijn verheugd om Glyph met een breder publiek op pc te delen”, zegt CEO Bo Bennekov.

Maar eigenlijk is dit niet de eerste overgang van de game.

“Voor ons is dit een droom die uitkomt. Glyph begon als een kleine VR-titel (nu gepensioneerd, red.), en bereikte toen zijn weg naar Nintendo Switch na een totale revisie van de game en een enorme injectie van nieuwe inhoud. op Steam is een mijlpaal voor ons en iets waar we al heel lang naar uitkijken”, zegt hoofdspelontwerper Jesper Halfter.

YouTube video


Het zal niemand verbazen dat fans al lang bezig zijn met zowel platformers als balspellen. Glyph is een moderne versie van een platformspel voor het rollen van een bal.

Het hoofdpersonage, de Glyph, is een bol die rolt, maar er zijn verschillende extra functies ontgrendeld in de tutorial. Net als in het eerste knikkerspel, de iconische Atari/Midway-titel uit 1984, Marble Madness, is momentum een sterke kracht in Glyph. Door het te gebruiken, kun je hoger en verder komen dan de meeste andere platformgames – waardoor het ideaal is voor speedrunners.

Dit legt enige druk op de speler om alle mogelijke bewegingscombinaties in Glyph te leren. Toch opent het ook de enorme niveaus voor verder onderzoek en verzamelen als je niet bepaald een snelheidsduivel bent.

Een handvol nieuwe functies zijn toegevoegd aan de Steam-versie, zoals een toegankelijker niveauselectiesysteem, volledige controllerondersteuning en muis + toetsenbord, schermaanpassingsvermogen en meer. Alle wijzigingen die de game rechtstreeks verbeteren, worden ook doorgevoerd in de Switch-versie.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x