Home GadgetsAOC AOC 16T2 Review

AOC 16T2 Review

by Mark van Truijen

We zijn in de pandemie op een apart punt aangekomen, blijven mensen thuis werken, gaan ze naar kantoor. Of komt er een aparte regeling? Voor beide gevallen is het natuurlijk altijd lekker als je wat meer schermen tot je beschikking hebt. Zeker als je dit vanaf kantoor gewend bent. Dan komt AOC met een ideale oplossing, de AOC 16T2. Het is in weze een 15.6 inch portable touch monitor. De monitor kan daarnaast ook nog eens twee kantig opladen en de monitor is van alle markten thuis. Deze biedt je 1080p resolutie op een IPS paneel.

Als we even dieper inzoomen op het paneel dan hebben we een 1920 x 1080 pixels, 250 nits aan helderheid, 700:1 contrast, 4ms response tijd en 60Hz refresh rate. Het is al met al best netjes voor een portable scherm. Als je denkt waarom geen 120Hz, hiervoor heb je toch echt een sterkere GPU nodig. Maar voor wat je hebt en wat je krijgt is dit echt een goeie koop.

Mocht je hierop willen gamen, dan kan dat en de games zullen er redelijk uitzien. Als je vanaf een oude laptop speelt dan is het gewoon een goed scherm om op te spelen. Maar als we kijken naar de gaming laptops dan zal dit scherm het niet bieden voor je. Maar ook als je geen waarde hecht aan 4K of hogere refresh rate dan is dit wel een handig scherm. Je neemt het zo mee en zet het neer.

Het scherm slaat je aan via USB-C of HDMI, die laatste gebeurt via een microHDMI port en dan met de MicroHDMI naar HDMI kabel. En wat aansluiten erg handig maakt is dat de USB-C port aan beide zijde van het scherm zit. Dit zorgt ervoor dat je je scherm altijd wel in je setup kwijt kan. De HDMI port vinden we rechts.

Er zitten genoeg opties op dus, maar er is wel een maar te vinden. Als je gebruik wilt maken van het touch paneel dan zal je het scherm moeten aansluiten via USB. Dat is het kleine addertje, maar goed met twee porten alleen maar makkelijker. Dan zit er een 8,000mAh batterij in het scherm, deze kan je zoals ik eerder al noemde ook gebruiken om je telefoon op te laden.

Het scherm wordt geleverd met een magnetische cover, deze kan je gebruiken als stand aan de achterzijde. Ook is het mogelijk het scherm te monteren op een 100×100 Vesa mount. Zo kan je deze dus in diverse setups gebruiken.

Natuurlijk zijn er wel betere schermen op de markt, maar als we kijken naar wat dit scherm je geeft in combinatie met de draagbaarheid. Dan is dit zeker een handig scherm om te hebben. Het neemt geen ruimte in beslag en geeft je dan net dat extra zetje in productiviteit.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x