Home Movies The Searchers kopen nieuwe filmprojecten tijdens de American Film Market

The Searchers kopen nieuwe filmprojecten tijdens de American Film Market

by Pim, Sel

Dit jaar vond de American Film Market (AFM) plaats van 9 t/m 13 november. Het werd een online editie vanwege de wereldwijde coronapandemie. Tijdens de AFM waren The Searchers virtueel aanwezig en hebben een aantal nieuwe filmprojecten aangekocht; sommige titels in pre-productie, anderen zijn al in ontwikkeling.

Hieronder een overzicht van de aangekochte projecten.

Universe’s Most Wanted (pre-productie)

Wanneer een gigantisch ruimteschip crasht in een dorpje in Virginia, ligt het lot van de aarde bij de lokale sheriff en zijn zoon. Samen met een intergalactische vredeshandhaver (Dave Bautista), moeten zij de ontsnapte buitenaardse gevangenen terugbrengen naar het schip. Maar deze beruchte criminelen zijn niet alleen op zoek naar vrijheid, maar proberen ook de wereld over te nemen.

Sci-fi actiefilm Universe’s Most Wanted wordt geregisseerd door Brad Peyton (Rampage) met een hoofdrol voor Dave Bautista (Guardians Of The Galaxy, My Spy).

Regie: Brad Peyton

Cast: Dave Bautista

Retribution (pre-productie)

De Amerikaanse zakenman Matt Turner (Liam Neeson) woont samen met zijn vrouw en kinderen in Berlijn. Wanneer Matt op een dag zijn kinderen naar school brengt, krijgt hij een mysterieuze stem aan de telefoon. Als hij niet doet wat de vreemdeling hem opdraagt, zal de bom in zijn auto afgaan… In een race tegen de klok probeert Matt het mysterie op te lossen om zijn gezin te redden.

Retribution is een nagelbijtende thriller met in de hoofdrol Liam Neeson (Taken filmserie, Cold Pursuit) en van de producers van Non-Stop en The CommuterRetribution is een remake van de Spaanse film El Desconocido.

Regie: Nimrod Antal

Cast: Liam Neeson

The Billion Dollar Spy (pre-productie)

Sovjet-Unie, Koude Oorlog. Brad Reid (Armie Hammer) is een spion van de CIA met residentie in Moskou die op een avond benaderd wordt door de Russische ingenieur Adolf Tolkatsjov (Mad Mikkelsen). Ondanks alle waarschuwingen dat Tolkatsjov betrokken zou zijn bij de KGB, ontstaat er een unieke vriendschap tussen de twee. Tolkatsjov wil zijn familie helpen ontsnappen aan de corruptie binnen de Sovjet-Unie. Hij speelt militaire geheimen door aan de CIA, wat hem de de bijnaam ‘The Billion Dollar Spy’ oplevert. Hierdoor veranderen de machtsverhoudingen tussen Oost en West. Maar dan worden de twee vrienden verraden en worden hun levens en die van hun families ernstig in gevaar gebracht…

The Billion Dollar Spy is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en geregisseerd door BAFTA-winnaar Amma Asante, bekend van TV-series The Handmaid’s Tale en Mrs. America.

What’s love got to do with it (pre-productie)

Dertigers en jeugdvrienden Zoe (Lily James) en Kazim (Shazad Latif) lopen elkaar na lange tijd weer tegen het lijf. Geïntrigeerd door Kazim’s keuze voor een traditioneel, gearrangeerd huwelijk stelt Zoe voor om de aanloop naar zijn bruiloft vast te leggen in een documentaire. Maar gaandeweg slaan de twijfels toe en komen ze voor een moeilijke beslissing: zullen ze hun hart volgen, of hun hoofd? Tegelijkertijd heeft Zoe haar eigen digitale dating perikelen en moet ze omgaan met haar bemoeizuchtige moeder Cath (Emma Thompson).

Regie: Shakhar Kapur

Cast: Lily James, Shazad Latif, Emma Thompson

Safer at Home (post-productie)

Het is 2022; de wereldwijde coronapandemie heeft Los Angeles in een meedogenloze politiestaat veranderd. Om aan de grimmige realiteit van de lockdown te ontsnappen, besluit een groep vrienden een online feestje te organiseren. Om het feest goed te beginnen nemen ze allemaal een XTC-pilletje. Maar wanneer de drug begint te werken gaat alles vreselijk mis en wordt de situatie binnenshuis angstaanjagender dan de woedende chaos buiten.

Safer at Home, geregisseerd door Will Wernick (Follow Me), is de eerste film geschoten tijdens de coronapandemie van 2020 en bevat tevens werkelijke beelden van de Black Lives Matter-protesten en rellen in Los Angeles.

Regie: Will Wernick

Cast: Dan J. Johnson, Jocelyn Hudon, Alica Allapach, Emma Lahana

Hatching (post-productie)

De 12-jarige Tinja is turnster en probeert wanhopig haar veeleisende moeder tevreden te stellen. Haar moeder heeft een populaire blog waarop ze obsessief de wereld laat zien hoe perfect haar gezin is. Wanneer Tinja een vreemd ei ontdekt, besluit ze het mee te nemen en warm te houden. Maar dan komt het ei uit en volgt er een schokkende ontdekking…

Hatching is een verrassende, psychologische coming of age horrorfilm van de debuterende Finse regisseur Hanna Bergholm.

Regie: Hanna Bergholm

Cast: Jani Volanen, Sophia Heikkilä

Fear of Rain (post-productie)

Rain (Madison Iseman), een tienermeisje met schizofrenie, worstelt met levensechte angstaanjagende hallucinaties wanneer ze begint te vermoeden dat haar buurman een kind heeft ontvoerd. Haar ouders (Katherine Heigl en Harry Connick Jr.) proberen haar wanhopig te helpen om een normaal leven te leiden, terwijl ze zelf een tragisch geheim verborgen houden. De enige persoon die in Rain gelooft is Caleb (Israel Broussard) – een jongen waarvan ze niet eens zeker weet of hij bestaat.

Regie: Castille Landon

Cast: Katherine Heigl en Harry Connick Jr, Madison Iseman

Molly and the Moon (pre-productie)

Kersverse ouders Kate (Kristen Bell) en Brian (Jonathan Groff) zijn dolgelukkig met de geboorte van hun dochtertje totdat blijkt dat ze een genetische afwijking heeft. Lange dagen en nachten volgen, die ze wakend en liedjes zingend doorbrengen in het ziekenhuis. Hun verhaal wordt verweven met het leven van het meisje Molly die in een magische wereld woont en op zoek is naar een zingende stem die haar naar de maan leidt. Wanneer deze twee verschillende werelden elkaar kruisen merken we dat ze een gemeenschappelijk doel hebben, namelijk; de weg naar huis vinden.

Gebaseerd op een persoonlijk verhaal van de makers brengt deze musical zowel lachsalvo’s als tranen voort. Het is een inspirerend en ontroerend muzikaal verhaal voor iedereen die ooit verliefd is geweest, een kind op de wereld heeft gezet of zijn hart volledig heeft opengesteld.

Cast: Kristen Bell, Jonathan Groff

Finding You (post-productie)

Finley (Rose Reid) is geen typisch achttienjarig meisje. Ze is geestig, stoer, getalenteerd en gedreven. Na een noodlottige vioolauditie aan een prestigieus muziekconservatorium in New York besluit ze naar Ierland te reizen. In de B&B die door haar gastgezin gerund wordt, ontmoet ze de filmster en hartenbreker Beckett (Jedidiah Goodacre). Al snel worden ze verliefd, maar wanneer de druk van Becketts sterrendom hun dromen dreigt te verpletteren moet Finley beslissen wat ze bereid is te riskeren voor de liefde.

Finding You is gebaseerd op de bestsellerroman ’There You Find Me’ en regisseur Brian Baugh (The World We Make, I’m Not Ashamed) schreef tevens het scenario.

Regie: Brian Baugh

Cast: Rose Reid, Jedidiah Goodacre, Katherine McNamara

Black Site (pre-productie)

CIA-veteraan Abby Trent (Kate Mara) staat op het punt om aan een nieuwe baan te beginnen, als ze nog één laatste ‘high priority’ opdracht krijgt. Wat een simpele opdracht had moeten zijn verandert al snel in een kat-en-muisspel. De beruchte gevangene Hatchet (Jason Clarke) weet te ontsnappen en één voor één worden alle CIA-officiers uitgeschakeld. Het wordt al snel een kwestie van ‘to kill or to be killed’…

Regie: Sophia Banks

Cast: Kate Mara, Jason Clark

Releases van filmdistributeur The Searchers in 2020/2021:

·       17 december 2020 – DNA Let op: nieuwe releasedatum!

·       24 december 2020- Promising Young Woman

·       7 januari 2021 – Words on Bathroom Walls Let op: nieuwe releasedatum!

·       21 januari 2021 – The Marksman

·       4 februari 2021- Breaking News in Yuba County

·       11 februari 2021 – Fear of Rain

·       25 februari 2021 – The United States vs. Billie Holiday

·       25 februari 2021 – Cash Truck

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x