Home Films Decemberfilms bij Pathé Thuis: actie, romantiek, avontuur en drama

Decemberfilms bij Pathé Thuis: actie, romantiek, avontuur en drama

by Jos Vis

De tijd van pepernoten, kerstdiners en – met een beetje geluk – sneeuwballengevechten is weer aangebroken. Dat betekent maar een ding: de feestdagen komen er weer aan. Net op tijd voor de kerstvakantie en de donkere decemberdagen voegt Nederlandse streamingdienst Pathé Thuis weer allerlei films toe aan het aanbod; films om lekker met de hele familie te kijken of om, als je even genoeg hebt van het feestgedruis, heerlijk alleen te kijken. Van kinderfilms voor de kleintjes zoals Angry Birds 2 en Jim Button en de stad van de draken tot Tarantino’s geprezen Once Upon a Time in Hollywood. Ook de documentaire Diego Maradona en het ontroerende liefdesdrama Only You over een stel dat ongewenst kinderloos is, zijn nieuw deze maand. 

Once Upon a Time in Hollywood
Quentin Tarantino’s Once Upon a Time … in Hollywood speelt zich af in het zonnige LA van 1969 dat een flinke verandering ondergaat. Tv-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen werk te vinden in een filmindustrie waar ze amper nog in thuishoren. Naast Dicaprio en Pitt, spelen onder andere Margot Robbie en Dakota Fanning een belangrijke rol in deze film die op het Cannes filmfestival met een Palm Dog Award is onderscheiden. 

Once Upon a Time in Hollywood is vanaf 13 december te zien. 

Angel Has Fallen
Na Olympus Has Fallen en London Has Fallen is Angel Has Fallen het derde deel in de actiefilmtrilogie met Gerard Butler in de hoofdrol. In dit deel krijgt geheim agent Mike Banning opnieuw te maken met een groot gevaar. Na een aanslag op de president moet Banning zijn eigen naam zuiveren terwijl hij jaagt op de echte daders. Hij komt erachter dat het gevaar dit keer van binnenuit komt… Voor iedereen die de vorige twee gezien heeft, maar ook een aanrader voor nieuwe fans van de serie. 
 
Angel Has Fallen is vanaf 3 december te zien. 

Dora and the Lost City of Gold
Dora (Isabela Moner) bracht haar jeugd voornamelijk met haar ouders (Eva Longoria en Michael Peña) in de jungle door, maar voorbereid op haar grootste avontuur tot nu toe is ze niet: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist, moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. Ze schakelt de hulp in van het aapje Boots, Diego, een geheimzinnige jungle-bewoner en een groep coole tieners. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen. Deze film is een live-actieaanpassing van Nickelodeons kinderserie Dora the Explorer, maar gericht op kinderen vanaf 9 jaren die zijn opgegroeid met Dora. Zet alle neefjes en nichtjes achter de tv en je hebt er geen kind aan. 
 
Dora and the Lost City of Gold is vanaf 5 december te zien. 

Diego Maradona
Diego Maradona is de nieuwste documentaire van Oscarwinnaar Asif Kapadia (Amy) over de opkomst en ondergang van profvoetballer Diego Maradona. Gemaakt aan de hand van meer dan 500 uur aan archiefmateriaal schetst de film een uniek portret van deze man, rebel, held, en voor velen: God. Deze film kijk je met je vader, tante, broers, eigenlijk met iedereen die van voetbal houdt. 
 
Diego Maradona is vanaf 3 december te zien.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x