Home Films Productie gestart voor Bruce Springsteen-filmbiografie “Deliver Me from Nowhere”

Productie gestart voor Bruce Springsteen-filmbiografie “Deliver Me from Nowhere”

by Marc Beers

De productie van “Deliver Me from Nowhere” is van start gegaan. Deze langverwachte verfilming is gebaseerd op Warren Zanes’ fascinerende verhaal over de totstandkoming van Bruce Springsteen’s iconische album Nebraska uit 1982. De film, die in 2025 in de bioscopen wordt verwacht, is geschreven en geregisseerd door Scott Cooper (Crazy HeartHostilesAntlersBlack Mass) en heeft Jeremy Allen White (The BearThe Iron ClawShameless) in de hoofdrol van de legendarische muzikant die een intense persoonlijke reis maakt om het album op te nemen.

“Het beginnen aan deze film is voor mij een enorm inspirerende ervaring,” aldus Cooper. “Bruce Springsteen’s Nebraska heeft mijn creatieve visie diepgaand beïnvloed. Het album is rauw, oprecht en legt de veerkracht en uitdagingen van het leven vast. Met deze film willen we dezelfde spirit weergeven en Warren Zanes’ indrukwekkende verhaal over Bruce’s leven met authenticiteit en hoop naar het grote doek brengen. Het is een eer om met Bruce en Jon Landau samen te werken, hun creatieve energie drijft dit project. Ook ben ik verheugd om opnieuw te werken met mijn vriend David Greenbaum [president, Disney Live Action en 20th Century Studios], die met zijn rol bij Disney nog een extra laag inspiratie toevoegt aan dit project.”

White, die de afgelopen twee jaar meerdere prijzen won, waaronder Golden Globe®, SAG, Critics’ Choice- en Emmy®-awards voor zijn rol in FX’s hitserie The Bear, wordt vergezeld door een cast van bekroonde acteurs:

  • Jeremy Strong (The ApprenticeSuccession), Emmy-, Golden Globe-, Critics’ Choice-, SAG Award®- en Tony®-winnaar, speelt Jon Landau, Springsteens mentor en manager.
  • Paul Walter Hauser (Black BirdRichard Jewell) vertolkt gitarentechnicus Mike Batlan.
  • Odessa Young (Mothering SundayThe Staircase) speelt Faye, een vroege liefde in Springsteens leven.
  • Sir Stephen Graham (Young Woman and the SeaPirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) speelt Springsteens vader.
  • Johnny Cannizzaro (Quantum LeapJersey Boys) kruipt in de huid van E Street Band-lid Stevie Van Zandt.

De totstandkoming van Nebraska volgde Springsteens The River Tour op in 1981) en was een doorslaggevende periode in zijn leven, waar hij pas decennia na de release open over sprak. Het album geldt als een belangrijk moment in zijn muzikale reis en heeft veel artiesten geïnspireerd. Opgenomen op een viersporenrecorder in Springsteens slaapkamer in New Jersey, en zonder de E Street Band, wordt Nebraska beschouwd als een van Springsteens meest tijdloze werken — een rauw, spookachtig akoestisch album vol zoekende zielen die hoop proberen te vinden.

Als een van de meest iconische bewoners van South Jersey heeft Springsteen een grote aanwezigheid aan de Jersey Shore en bezoekt hij regelmatig lokale winkels, pizzeria’s, pubs, restaurants en muziekpodia. De opnames voor Deliver Me from Nowhere vinden voornamelijk plaats in New Jersey en New York, met aanvullende productie in Los Angeles.

Cooper produceert samen met Ellen Goldsmith-Vein van de Gotham Group (The Maze Runner trilogie, Juror #2) en Eric Robinson (KodachromeLast Days), die het project met Cooper ontwikkelden. Scott Stuber (FrankensteinTedSafe House) is ook producent. Tracey Landon (MaestroAmsterdam), die onlangs met Cooper werkte aan The Pale Blue Eye, en Warren Zanes zijn uitvoerend producenten. 

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x