Home Gaming Matchbox Driving Adventures Review

Matchbox Driving Adventures Review

by Pim, Sel

Waar we eerder al aan de slag konden aan de bekendere tak van race autootjes namelijk Hot Wheels is er ook een andere grote naam in de race autootjes wereld met een rijke geschiedenis aan speelgoedauto’s namelijk Matchbox. Matchbox van Mattel heeft eerder al games gehad voor de Game Boy Color en Game Boy Advance maar maakt nu zijn opwachting voor de huidige generatie consoles. Is deze game de moeite waard voor jong en oud of kun je hem beter laten liggen? Je leest het in de review van Matchbox Driving Adventures!

Matchbox Driving Adventures word uitgegeven door Outright Games en dat betekent dat de game vooral gericht is voor de jongere gamers. Dit zie je dan gelijk ook aan de presentatie van de game. De menu’s zijn simpel en saai maar toch wel overzichtelijk. De voice-over in de game is erg simpel en repetitief. Ook is er de mogelijkheid om wat hulp in te schakelen voor de jongere gamers zodat zij lekker door de game heen kunnen scheuren.

De game heeft twee modi om uit te kiezen. Dit zijn de Avonturen modus en de Competitie modus. In de competitie modus kun je alleen of met 4 vrienden het gaan opnemen tegen tegenstanders die door de computer bestuurd worden. De kampioenschappen worden verdeeld door vier of zes races die verdeeld worden over verschillende weersomstandigheden.

Dan is er ook de Avonturen modus. In deze modus heeft de Matchbox Adventure Squad je nodig om verschillende missies voor ze op te knappen. Deze missies bestaan onder andere uit: pakketjes leveren, proberen een op hol geslagen auto tot halt te brengen, reddingsmissies uitvoeren of een cup race doen en een zo goed mogelijk resultaat proberen neer te zetten. Hoe beter je een race doet hoe meer punten je zal krijgen die je weer kan inzetten om nieuwe auto’s aan te schaffen. Er zit niet echt een duidelijke tijd in die je moet behalen dus je moet gewoon je best doen om de 100% voltooiing te verkrijgen.

Helaas is de besturing van de game niet helemaal lekker uitgewerkt en kom je snel in de knoei te zitten met je wagen. Vooral in het begin zal je hier heel veel last van hebben omdat je denkt dat het soepel loopt maar later zal je de game goed onder de knie krijgen. Het is gewoon even wennen aan de gameplay maar na een paar missies gedaan te hebben zul je het gevoel wel hebben. Je kunt ook een boost activeren door te driften. Hoe meer je drift hoe meer boost je in je meter zal krijgen.

Wat ik eerder al zei is dat de besturing niet helemaal lekker werkt en dat is jammer want de game is niet slecht bedacht maar helaas zitten er een paar tekortkomingen in de uitwerking. Er zijn zat games die het veel beter doen. Wil je een leuke racegame hebben dan kun je Matchbox Driving Adventures voor een jong publiek hebben kijk dan even verder dan naar deze titel want dit is helaas één van de minste titels in het racing genre.

Conclusie

Ben je race games gewend zoals Mario Kart, Hot Wheels of nog meer van deze titels en je bent op zoek naar vergelijkbaar materiaal dan kom je met deze titel bedrogen uit. De game probeert het heel goed te doen maar het lukt allemaal net niet helaas.

YouTube video

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x