Home Gaming Anthem Producer deelt zijn wens voor een reboot van de serie

Anthem Producer deelt zijn wens voor een reboot van de serie

by Mark van Truijen

Een voormalige producer van BioWare’s Anthem heeft zijn wens gedeeld om de game op een dag opnieuw op te starten. Volgens alle maatstaven was Anthem een grote mislukking voor zowel BioWare als uitgever Electronic Arts. Na de release in begin 2019 wist Anthem geen stabiel publiek aan zich te binden, wat ertoe leidde dat BioWare in 2021 de plannen voor toekomstige content liet varen. Hoewel er weinig vraag is van spelers om de co-op shooter terug te zien keren, weerhoudt dat een bekende ontwikkelaar er niet van om te blijven hopen op een nieuwe poging in de toekomst.

In een recente interactie op X gaf Ben Irving, die als producer aan Anthem werkte, aan dat hij geïnteresseerd is in een reboot van de IP. Irving zei dit als reactie op een fan die aangaf dat ze Anthem onlangs opnieuw hadden gedownload om online te spelen. Na zijn openhartigheid over zijn wens om Anthem terug te zien keren, werd Irvings uitspraak positief ontvangen door fans die de game, ondanks de korte levensduur, waardeerden.

“Ik zou Anthem graag op een dag rebooten,” zei Irving. “Het is geweldig hoeveel mensen nog steeds zo enthousiast zijn over Anthem, zoveel jaren later. Anthem heeft nog steeds alle potentie van de wereld.”

Hoe haalbaar zou het zijn voor EA en BioWare om Anthem nieuw leven in te blazen? Laten we zeggen dat je er niet te veel op moet hopen. Anthem was op vrijwel elk front een totale mislukking, niet alleen voor BioWare, maar ook voor EA. Het project kostte miljoenen dollars en werd door EA als een financiële mislukking gezien. Naast deze verloren investering aan geld, hield het BioWare ook weg van hun grootste franchises zoals Dragon Age en Mass Effect.

Bovendien werkt Irving zelf niet langer bij BioWare, wat betekent dat zijn wens om de franchise terug te brengen intern geen invloed zou hebben. Irving werkt nu bij Crystal Dynamics, waar hij toezicht houdt op de volgende game in de Tomb Raider-franchise.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x