Home GamingPC Helldivers 2 komt mogelijk naar Xbox als Sony en Microsoft tot een overeenkomst komen

Helldivers 2 komt mogelijk naar Xbox als Sony en Microsoft tot een overeenkomst komen

by Mark van Truijen

Het enorme, wijdverbreide succes van Helldivers 2 in de maanden na de release zorgde ervoor dat het 2024 zou afsluiten als een van de grootste games van het jaar. Maar aangezien het een door PlayStation uitgegeven titel is, zijn er veel spelers op concurrerende platforms die de game niet hebben kunnen spelen. Gezien de aard van de game als een multiplayer shooter, is het veilig om aan te nemen dat Xbox met name een groot publiek heeft dat geïnteresseerd is in dit soort games.

Je zou denken dat er als PlayStation-game geen kans is dat Helldivers 2 ooit voor Xbox wordt uitgebracht, maar opvallend genoeg lijkt Thomas Petersson (ook wel bekend als Twinbeard), community manager van ontwikkelaar Arrowhead Game Studios, hier anders over te denken. In een bericht in de officiële Discord-server van de game zei Petersson onlangs dat Helldivers 2 hypothetisch naar Xbox zou kunnen komen als Sony en Microsoft Gaming CEO Phil Spencer tot een wederzijds voordelige overeenkomst kunnen komen.

“Wie zegt dat het niet zou kunnen?” schreef Petersson. “Het is niet aan ons, maar aan Sony en Phil om het uit te vechten. Hypothetisch gezien, als beide partijen denken dat het hen financieel of qua merk ten goede zou komen, zou het kunnen. Als Sony echter denkt van niet, dan gebeurt het niet.”

Dit is niet de eerste keer dat het onderwerp van Helldivers 2 op Xbox openbaar is besproken. Kort na de release sprak de eerder genoemde Phil Spencer over hoe hij geen voordeel zag in het feit dat de coöperatieve shooter niet beschikbaar was op de Xbox Series X/S.

Opvallend is dat er eerder dit jaar werd beweerd dat Sony in “zeer, zeer vroege verkennende gesprekken” was over de mogelijkheid om Helldivers 2 naar Xbox te brengen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x