Home Films Animale in premiere op Imagine Film Festival in aanwezigheid van regisseur Emma Benestan

Animale in premiere op Imagine Film Festival in aanwezigheid van regisseur Emma Benestan

by Pim, Sel

Animale, de nieuwe film van regisseur Emma Benestan (Fragile)is een zinderende Zuid-Franse western over een vrouwelijke stierenrijder die haar mannetje staat in een door mannen gedomineerde wereld. Het rauwe en spannende fantasiedrama ging in wereldpremière tijdens het laatste filmfestival van Cannes (slotfilm Semaine de la Critique). De Nederlandse première vindt plaats op het Imagine Film Festival en vanaf 16 januari brengt Gusto entertainment Animale uit in de filmtheaters.

YouTube video

In het ruige landschap van de Zuid-Franse Camargue is het stierenspel een eeuwenoude traditie. Het is een opwindende en gracieuze wedstrijd tussen man en stier. In deze van testosteron barstende arena staat 22-jarige Nejma. Vol lef trotseert ze de stieren en de sfeer van giftige mannelijkheid, vastberaden om te bewijzen dat ze net zo goed – of zelfs beter – is dan haar mannelijke rivalen. Ze droomt ervan de jaarlijkse competitie te winnen maar haar ambities worden op de proef gesteld wanneer een wilde stier ontsnapt en een spoor van doden achterlaat, terwijl van het beest zelf geen spoor te bekennen is.  

Regisseur Emma Benestan, debuteerde in 2021 met Fragile, groeide op in de Camargue en gebruikte haar jeugdherinneringen aan de stierenspelen (courses camarguaises, een vreedzamere variant van het stierenvechten) als inspiratie voor Animale. De film biedt een zeldzaam inkijkje in een uniek deel van Frankrijk: de uitgestrekte vlaktes, het sociale leven van de lokale gemeenschap en de seizoenarbeiders die hier samenkomen. Hoewel het een typisch masculien milieu is, wordt het verteld vanuit een vrouwelijk perspectief. De hoofdrol is speciaal geschreven voor actrice Oulaya Amamra (Divines, L’adieu à la nuit), terwijl de andere personages gespeeld worden door locals met ervaring in de stierenwereld.

Details
Genre: drama, fantasie | Lengte: 100 min | Land: Frankrijk | Taal: Frans | Cast: Oulaya Amamra, Damien Rebattel, Vivien Rodriguez | Regisseur: Emma Benestan

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x