Home Gadgets Dankzij update Samsung Health App nog beter toegang tot gezondheids- en medicatiegegevens en makkelijker bijhouden wat je eet

Dankzij update Samsung Health App nog beter toegang tot gezondheids- en medicatiegegevens en makkelijker bijhouden wat je eet

by Pim, Sel

Samsung streeft ernaar een gezonde leefstijl bij haar gebruikers te bevorderen met een naadloos verbonden ecosysteem van gepersonaliseerde wellness-ervaringen. Dit doet Samsung Health door gefragmenteerde gezondheidsgegevens samen te brengen in één geconsolideerd platform, zodat gebruikers eenvoudig hun gezondheid en welzijn in de gaten kunnen houden. 

Hiertoe heeft Samsung Health de mogelijkheden voor gezondheidsmanagement uitgebreid, zodat gebruikers gemakkelijk toegang hebben tot hun gezondheidsgegevens, goed overzicht hebben over hun medicatie en op een handige manier kunnen bijhouden wat ze eten – en dat allemaal via de nieuwste update van de Samsung Health-app, die vanaf vandaag beschikbaar is. Om deze verbeteringen door te voeren heeft Samsung samengewerkt met toonaangevende bedrijven die gespecialiseerd zijn in de integratie van gezondheidsgegevens, het bijhouden van medicatie en het scannen van streepjescodes van voedingsmiddelen, waardoor de ervaring in geselecteerde markten wordt geoptimaliseerd.

Gezondheidsgegevens beheren vanaf één veilige plek
Met de nieuwe functie Health Records heeft de gebruiker eenvoudig toegang tot medische dossiers van gezondheidscentra, ziekenhuizen en grote gezondheidsnetwerken, en dat alles in de Samsung Health-app. Samsung is een samenwerking aangegaan met b.well Connected Health, een platform dat zorgt voor de integratie van de grootste systemen voor elektronische medische dossiers (EMR) in de Verenigde Staten, waaronder athenahealth, Cerner Health, Epic Systems en Veradigm®. Health Records helpt gebruikers bij preventieve zorg door zinvolle informatie en meldingen, waaraan aanbevelingen worden gekoppeld voor een volgende stap, zoals een medische test of actie. Doordat gebruikers een holistische kijk krijgen op hun gezondheidsgeschiedenis ─ waaronder vaccinaties en medicatiegebruik, eerdere ziekenhuisbezoeken en zelfs specifieke testresultaten ─ kunnen gebruikers beter communiceren met hun zorgverleners doordat ze hun medische gegevens altijd zelf bij de hand hebben.

Geavanceerd bijhouden van medicatie toegankelijk voor meer gebruikers
Met de vorig jaar in de VS gelanceerde functie voor het bijhouden van medicatie hebben gebruikers alle informatie over hun medicatie bij de hand en krijgen ze relevante tips en informatie, of het nu gaat om een algemene beschrijving, eventuele bijwerkingen van en interacties tussen medicijnen of reacties op bepaald voedsel. Dit is een van de meest gebruikte functies onder de gebruikers van de Samsung Health-app in de VS, waarbij ongeveer twee derde van de gebruikers deze functie minstens drie keer per week gebruikt om hun medicatie te beheren. Met de nieuwste update hebben nog meer gebruikers toegang tot het eenvoudig beheer van hun medicatie, waarbij zij nog meer functionaliteiten tot hun beschikking hebben. Met de visuele zoekfunctie kunnen gebruikers eenvoudig medicijnen toevoegen aan hun persoonlijke medicatielijst door simpelweg het medicijnpotje te scannen met de camera van hun telefoon. Via een intuïtief dashboard kunnen ze ook eenvoudig volgen of ze zich goed aan hun medicatie houden, waarbij ze onder andere informatie krijgen over wanneer ze welke dosis moeten innemen en of ze eventueel een dosis gemist hebben.

De functie voor het bijhouden van medicatie wordt ook uitgebreid naar Zuid-Korea en India, met strategische initiatieven in samenwerking met toonaangevende regionale partners om nog meer gebruikers nuttige informatie te kunnen bieden. In de VS kan de Samsung Health-app, dankzij de samenwerking met Elsevier, een internationaal gerenommeerde data-hub op het gebied van gezondheid, ook waarschuwingen afgeven voor meer dan 960 soorten allergieën en mogelijke reacties op medicijnen. In Korea werkt Samsung samen met het Korea Pharmaceutical Information Center (KPIC), een gezaghebbend instituut van de Korean Pharmaceutical Association, en kunnen gebruikers waarschuwingen krijgen over medicijnen die ze tijdens de zwangerschap moeten vermijden. En gebruikers in India worden er dankzij een samenwerking met Tata 1mg, India’s toonaangevende digitale platform voor consumentengezondheidszorg, niet alleen aan herinnerd dat ze nieuwe medicijnen nodig hebben, maar kunnen dit vervolgens ook gemakkelijk online regelen.

Bijhouden wat je eet door het scannen van streepjescodes
Het is heel belangrijk om bij te houden wat je eet en een gezond eetpatroon te ontwikkelen. In de Food Tracker in Samsung Health kun je nu barcodes scannen, waardoor het nog eenvoudiger wordt om informatie over voedingsmiddelen bij te houden, zoals naam, aantal calorieën en voedingswaarde. In samenwerking met fatsecret, een van de grootste gegevensproviders op het gebied van geverifieerde voedsel- en voedingsgegevens, kunnen gebruikers eenvoudig streepjescodes van voedingsmiddelen scannen, waarmee automatisch informatie over de voedingswaarde in de app wordt weergegeven. De functie zal eerst beschikbaar zijn in de VS en bepaalde Europese landen, waaronder Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland en Polen, en daarna in de toekomst worden uitgebreid naar andere markten.

Samsung wil een stempel drukken op de toekomst van integraal gezondheidsmanagement, waarbij er steeds slimmere en meer gepersonaliseerde oplossingen komen voor de technologie van wearables voor het leven alledag. Deze ontwikkelingen versterken het fundament van het digitale gezondheidsplatform van Samsung en zorgen ─ in combinatie met Galaxy AI en andere innovaties ─ wereldwijd voor nog betekenisvollere ervaringen die impact maken.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x