Home Gaming Valve gaat niet een nieuwe Steam Deck 2 uitbrengen, behalve als het een goeie stap voorwaarts is

Valve gaat niet een nieuwe Steam Deck 2 uitbrengen, behalve als het een goeie stap voorwaarts is

by Mark van Truijen

De Steam Deck is een groot succes geweest voor Valve, en het bedrijf heeft in het verleden meerdere keren duidelijk gemaakt dat het van plan is om in de toekomst meer versies van het draagbare apparaat te ontwikkelen. Hoewel het onvermijdelijk lijkt dat we op een gegeven moment een Steam Deck 2 zullen zien, lijkt dat voorlopig niet te gebeuren.

In een recent gesprek met Reviews.org benadrukte Valve-ontwerper Lawrence Yang dat het bedrijf niet van plan is om elk jaar nieuwe versies van de Steam Deck uit te brengen. Hij gaf aan dat er waarschijnlijk geen Steam Deck 2 komt, tenzij er een goede reden voor is en het daadwerkelijk een “generatiesprong” betreft.

“Het is belangrijk voor ons, en we hebben geprobeerd dit heel duidelijk te maken, we werken niet volgens een jaarlijkse cyclus,” zei Yang. “We gaan niet elk jaar een kleine verbetering uitbrengen. Daar is geen reden voor. En eerlijk gezegd, vanuit ons perspectief, is dat ook niet echt eerlijk tegenover je klanten om zo snel iets uit te brengen dat slechts marginaal beter is. We willen echt wachten op een generatiesprong in rekenkracht zonder in te boeten op de batterijduur voordat we de echte tweede generatie van de Steam Deck uitbrengen. Maar het is wel iets waar we enthousiast over zijn en waar we aan werken.”

Dit is niet de eerste keer dat we soortgelijke uitspraken van Valve horen. Vorig jaar verklaarde ontwerper Jay Shaw dat het bedrijf “constant aan Steam Deck 2 denkt”, maar dat ze “zullen wachten tot de technologie zich op een interessante manier presenteert en het team echt die sprong wil maken.”

Daarvoor suggereerde Valve’s Pierre-Lou Griffais dat het minstens “een paar jaar” zou duren voordat het bedrijf besloot om Steam Deck 2 uit te brengen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x