Home Films Gouden Film voor makers van De Wilde Noordzee

Gouden Film voor makers van De Wilde Noordzee

by Pim, Sel

De natuurfilm De Wilde Noordzee van regisseurs Peter van Rodijnen, Mark Verkerk en Dick Harrewijn heeft de Gouden Film Award ontvangenEerder werd al de Kristallen Film overhandigd bij 10.000 bezoekers, maar de documentaire over de boven- en onderwaterwereld van de Noordzee, heeft inmiddels 100.000 bezoekers getrokken naar de bioscopen en filmtheaters. De Gouden Film is 17 oktober aan cameraman Peter van Rodijnen en componist Sven Figee uitgereikt tijdens de televisie-uitzending van Humberto door presentator Humberto Tan. Het is de tiende uitreiking dit jaar van de Gouden Film. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival, met ondersteuning van het Nederlands Filmfonds en het Abraham Tuschinski Fonds. De Wilde Noordzee is nog steeds te beleven in meer dan 100 bioscopen in Nederland.

YouTube video

Over de makers
Dit project, dat naast een bioscoopfilm ook een tv-serie omvat, is in 2018 gestart door de initiatiefnemers Klaudie Bartelink en Peter van Rodijnen (Dutch Maritime Productions). Als producent, beroepsduikers en camera-regisseurs zijn zij de motor achter dit project en samen met een team van specialisten hebben zij De Wilde Noordzee gerealiseerd. Mark Verkerk (regie) maakte o.a. Buddha’s Lost Children, die werd voorgedragen als Nederlandse Oscar-inzending en later won hij met De Nieuwe Wildernis een Rembrandt Award en de publieksprijs van het NFF. Jan Kooyman (creative consultant) was eerder als regisseur betrokken bij populaire series voor de NPO zoals Onzichtbaar Nederland en Het Dorp. Ook is hij als showregisseur leidinggevend bij projecten als Avond van de Filmmuziek in de Ziggo Dome. Dick Harrewijn (veldregisseur) filmde eerder natuurfilms als Onze Natuur, De Nieuwe Wildernis, Holland – Natuur in de Delta en Silence of the Tides. Ignas van Schaick (co-producent) debuteerde als producent bij EMS FILMS met De Nieuwe Wildernis, waarna meerdere titels volgden zoals De Wilde Stad en Onder het Maaiveld. Jeffrey de Graaff (distributeur) heeft een achtergrond in film en muziek en werkte bij diverse grote filmdistributeurs.

De makers van De Wilde Noordzee hebben jarenlange ervaring met het maken van natuurfilms, ook onderwater. In samenwerking met EMS FILMS en M&N Media Group presenteert Dutch Maritime Productions met De Wilde Noordzee hun meest ambitieuze filmproject dat vanaf 12 september op het grote witte doek te zien is.

Over de Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden toegekend door het Nederlands Film Festival, het Nederlands Filmfonds en het Abraham TuschinskiFonds wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires en korte films die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.  

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x