Home GamingXbox One Hoofd Xbox Game Studios Alan Hartman stopt er mee, wordt vervangen door de baas van Rare Craig Duncan

Hoofd Xbox Game Studios Alan Hartman stopt er mee, wordt vervangen door de baas van Rare Craig Duncan

by Mark van Truijen

Microsoft’s portfolio van first-party studios ziet veranderingen in het leiderschap. Alan Hartman – voorheen hoofd van Forza Motorsport-ontwikkelaar Turn 10 Studios – werd afgelopen november aangesteld als hoofd van Xbox Game Studios. Volgens GamesIndustry is echter nu bekendgemaakt dat Hartman binnenkort met pensioen gaat.

Met het vertrek van Hartman wordt hij vervangen door Craig Duncan, het hoofd van Rare. In zijn nieuwe functie zal Duncan toezicht houden op alle first-party Xbox-studio’s, met uitzondering van Bethesda en Activision Blizzard. Dit omvat onder andere Halo Studios, The Coalition, Rare, Turn 10 Studios, Playground Games, The Initiative, Double Fine Productions en meer.

Ondertussen zullen Sea of Thieves-executive producer Joe Neate en studiomanager Jim Horth de nieuwe leiders van Rare worden, ter vervanging van Duncan.

Matt Booty, de president van studios en game-inhoud bij Xbox, bevestigde het nieuws in een interne e-mail aan alle medewerkers.

“Alan’s carrière werd gekenmerkt door innovatie, toewijding en een onvermoeibare passie voor gaming,” luidt de e-mail. “Als contractor bij Microsoft in de prille CD-ROM-groep in 1988, heeft Alan aan verschillende projecten gewerkt, van Age of Empires tot Brute Force als studiobaas van Digital Anvil, tot de oprichting van Turn 10.

“In de loop der jaren hebben Alan, Turn 10 en Playground Games 13 Forza Motorsport– en Forza Horizon-games geleverd, waarmee ze van Forza een van de top-racefranchises ter wereld hebben gemaakt en regelmatig de mogelijkheden van onze hardware hebben uitgedaagd. Zijn werk om toegankelijkheid in gaming te bevorderen, heeft een maatstaf gezet voor de industrie. Onder zijn leiderschap heeft Xbox Game Studios dit jaar meerdere kritisch geprezen titels uitgebracht en de basis gelegd voor langverwachte games zoals Avowed, South of Midnight, Fable en meer.”

“In zijn nieuwe rol zal Craig zich blijven richten op het helpen van onze studios om hoogwaardige, gedifferentieerde game-ervaringen te leveren die kunnen uitgroeien tot succesvolle franchises en meer spelers kunnen bereiken door te investeren in nieuwe IP’s,” voegde hij eraan toe.

Microsoft heeft een aantal first-party titels gepland voor release in 2025, waaronder de eerder genoemde Fable, South of Midnight en Avowed. Er zijn ook geruchten dat Gears of War: E-Day volgend jaar zou kunnen uitkomen. Buiten de Xbox Game Studios line-up zullen first-party titels zoals DOOM: The Dark Ages en de volgende Call of Duty ook in 2025 verschijnen.

Related Posts

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x